SANJU DOLEŽAL OBOŽAVA CEO REGION: Tragedija koju je doživela pre 6 godina ostavila je VELIKI ožiljak u njenom životu!
Foto: printScreen jutjub

težak period

SANJU DOLEŽAL OBOŽAVA CEO REGION: Tragedija koju je doživela pre 6 godina ostavila je VELIKI ožiljak u njenom životu!

Stars -

Jedna od najlepših pevačica bivše Jugoslavije bila je i ostala Sanja Doležal, članica grupe "Novi fosili". Ona je danas napunila 55 godina.

"Detinjstvo pamtim kao vrlo srećno. Bila sam živahno dete, odrastala s prijateljima ispred kuće, vozila bicikl, rolšue i obožavala pevanje. Moji roditelji kažu da sam od malih nogu maltretirala sve goste koji su dolazili kod nas, da bih im recitovala i pevala. Imala sam dvanaest godina kada mi se rodio brat Tonko. Tada sam već ulazila u pubertet, pa su me više zanimali dečki nego malo dete. Otac Mišo je bio tekstopisac, kompozitor, pevao je u grupi „Melos” i sarađivao s mnogim pevačima. U našoj su kući često bili Ivo Robić, Gabi i Arsen Dedić, Višnja Korbar, Džimi Stanić, Tereza Kesovija... Uglavnom svi iz te legendarne, zlatne generacije. Najviše se družim i danas s Arsenom i Gabi, jer smo susedi. Arsena sam obožavala i kada sam bila devojčica. Uvek me je zafrkavao", poručila je Sanja.

Detinjstvo Ova talentovana pevačica priznaje da je u detinjstvu bila odlična učenica.

"Volela sam književnost, muzičko, a mrzela matematiku. Iz razdoblja školovanja najviše se sećam „markiranja” (kada smo bežali sa nastave i druženja s prijateljima pre i posle škole. Nakon osnovne škole, upisala sam jezičku gimnaziju jer sam volela strane jezike. Uvek sam lepo pisala i moji sastavi su se redovno čitali. Verovatno sam to nasledila od bake, koja je celo život bila novinarka, ali i od tate, koji je tekstopisac. Pravo novinarstvo sam iskusila tek u emisiji koju sam radila pre par godina i posle toga kada sam počela da pišem mesečne kolumne u jednom časopisu."

Muzički počeci Sanja Uvek pamti svoje početke vezene za tinejdž sastav “Prva ljubav”.

"Snimila sam LP ploče i odradila dve turneje, jednu čak kao predgrupa tada superpopularnoj Meri Cetinić. Bili smo klinci i uživali smo u tome što radimo. Godine 1983. pokojni Slobodan Momčilović Moka pozvao me je u „Nove fosile”, nakon što je Đurđica zbog dvoje male dece otišla iz grupe. Ni u snu nisam mislila da ću tolike godine provesti s „Fosilima”. Čak sam upisala fakultet - sociologiju. Dve godine sam na turnejama učila i davala ispite. Onda me je statistika, na drugoj godini fakulteta, pokopala. Nakon što sam pala četiri puta na ispitu, odustala sam od studiranja. Prvi ženski vokal Đurđicu Barlović, koja je tada već bila zvezda i sinonim za „Nove fosile“, upoznala sam odmah kada sam ušla u grupu. Bile smo dobre, jako sam je cenila i volela. Nikada se prema meni nije odnosila loše niti kao prema balavici bez iskustva. Bila je zaista jako dobra".

Vrhunac karijere Prema njenim rečima predivne godine je provela s "Novim fosilima".

"Obišli smo skoro sve kontinente, radili preko 300 koncerata godišnje. Zaista divno iskustvo i divna sećanja iz tog perioda. Vrhunac karijere je bio 1987. godine kada smo osvojili 4. mesto na Evroviziji. Neverovatan osećaj, ponos i strah su se smenjivali u ta tri minuta koliko je trajala pesma „Ja sam za ples", prisetila se Sanja.

foto: printscreen Jutjub

Voditeljka Ipak u jednom trenutku se zasitila muzike. Odučila je da se posveti voditeljstvu.

"Kada sam dobila decu, više mi je odgovarao rad na televiziji, a manje putovanja. Televiziju volim i u njoj vidim budućnost. Nudim neke projekte, verujem da ću (kada kriza malo popusti) opet raditi na televiziji. Inače, predivno mi je bilo iskustvo snimanje emisije „Sve za ljubav”. Žao mi je da nije prošla i da se (bar zasad) ne planira snimanje za hrvatsko tržište. Mislim da je to emisija koja baš u ovim teškim vremenima uliva ljudima neku nadu i nosi poruku ljubavi".

Gubitak supruga Mislila je da je ljubav sa Nenom večna. Međutim, njegov odlazak 2012. godine ostavio je večni ožiljak.

"Sa suprugom sam provela 24 godine života, svaki dan. Teško je nekome ko nije doživeo gubitak objasniti to osećanje. Ne volim o tome da pričam jer mi još nije lako da prihvatim tu činjenicu. Živim, radim, maštam, ali ponekad verujem da ću se probuditi iz ovog sna", izjavila je 2014. Sanja za "Stori".

Život u prirodi Posle suprugove smrti preselila se u vikendici u Mrežnici.

"Nisam vuk samotnjak i nisam pobegla", rekla je Sanja naglasivši da uživa u dugim šetnjama s prijateljicama po šumi.

"Živim u prirodi jer mi tako odgovara. Nisam se posvetila poljoprivredi, to zvuči previše ambiciozno, nego imam mali vrt gde sam letos uzgajala paradajz, paprike, krastavce i tikvice.

Radno... ?

A post shared by Sanja Dolezal (@sanjadolezal) on

Zaljubljenost Prošle godine su mediji u hrvatskoj pisali da je Sanja ponovo zaljubljena i da ima dečka.

"Ljubav je svakakva, prijateljska, roditeljska, ali nema ništa lepše od toga kada su dvoje ljudi dobri prijatelji, kada se podržavaju, partneri su u svemu. Na pitanje je li zaljubljena, Sanja je uzviknula: “Da!” ali i dodala: “Jako sam zaljubljena u život i u sve što mi se događa!”

Razumevanje Na pitanje čime je danas može privući muškarac Sanja je odgovorila:

"Važno mi je da neko sa kim provodim vreme ima razumevanja za sve moje dobro i loše da s njim mogu iskreno da razgovaram.

foto: printScreen jutjub

Kurir.rs/Blic/Foto: Printscreen Jutjub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track