SVADBA DECENIJE: Grandiozno venčanje kakvo Srbija nije videla!
Foto: Kurir

neviđeno slavlje

SVADBA DECENIJE: Grandiozno venčanje kakvo Srbija nije videla!

Stars -

Aleksandra Prijović i Filip Prijović venčanje su obavili u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi, u koju su se uputili kočijama, a pre svadbenog veselja opet su se vratili u vilu, gde je mladoženja preneo mladu preko praga.

foto: Marina Lopičić

Mladenci su, kao i svatovi, u crkvu stigli nekoliko minuta ranije pa je svečanost počela na vreme. Pored toga što su dva sveštenika služila ceremoniju, nju je uveličao i crkveni hor.

Umalo peh... Aleksandra se izborila sa dekolteom
Umalo peh... Aleksandra se izborila sa dekolteomfoto: Zorana Jevtić

Za razliku od mlade, koja je sve vreme bila raspoložena i nasmejana, mogli smo da primetimo da je Živojinović bio nervozan. Filip je izbegavao da pozira foto-reporterima a u jednom momentu ih je ljubazno zamolio da ubrzaju slikanje kako bi mogao da uvede mladu u crkvu da se venčaju. Kumovi Aco Pejović i Miloš Teodosić bili su veoma raspoloženi, ali je košarkaš neposredno pred venčanje imao mali peh - zaboravio je burme u automobilu pa je morao da se vraća po njih.

foto: Zorana Jevtić
 Dever... Stefan Živojinović
Dever... Stefan Živojinovićfoto: Marina Lopičić

Najveća podrška mladencima u crkvi bili su mladina mama Borka i mladoženjina braća Viktor, koji je sve vreme pomno snimao telefonom ceremoniju, i Stefan, koji se nije odvajao od Filipa. Uz mladence je bio i Brenin i Bobin venčani kum Jan Cirjak, a u crkvi je bilo ukupno oko sto zvanica.

Slika sa kumovima... Aleksandra i Filip sa Milošem i Acom
Slika sa kumovima... Aleksandra i Filip sa Milošem i Acomfoto: Marina Lopičić
Biljana i Aco Pejović
Biljana i Aco Pejovićfoto: Marina Lopičić

Nakon što ih je sveštenik venčao, on je poželeo mladencima sreću, a potom je usledio i poljubac Filipa i Aleksandre, koji je dočekan velikim aplauzom. Potom su Priji i Živojinoviću prišli kumovi i čestitali im na venčanju, a najemotivnija je bila mladina mama, koja je snažno zagrlila ćerku. Nakon ceremonije usledilo je slikanje s gostima, a Brena je, kao pravi domaćin i organizator, koordinirala mladence i prisutne zvanice. Ona je za Kurir rekla da je presrećna zbog sina i snaje i da im želi sreću.

Prvi poljubac... Mladenci ispred crkve
Prvi poljubac... Mladenci ispred crkvefoto: Zorana Jevtić

- Nisam plakala danas, mi smo plakali kad smo saznali da su se verili. Danas je predivan dan i treba biti srećan. Zapevaću na svadbi, pa pevala sam i mnogima drugim, zašto ne bih i najbližima - rekla je sa osmehom Brena i prokomentarisala jak pljusak koji je u tom momentu počeo:

foto: Marina Lopičić

- Ja nisam sujeverna i ne mislim da kiša nešto znači. Uostalom, Boba je sve dobro organizovao, pa ništa ne može da krene po zlu.

Ponosni otac... Slobodan Živojinović
Ponosni otac... Slobodan Živojinovićfoto: Marina Lopičić

Njeno mišljenje deli i Borka, koja je mladencima poželela bebu.

- Želim im sve najbolje i da dogodine imaju dete. To što je posle crkvenog venčanja padala kiša znači da će imati puno sreće, zdravlja i para, tako su mi rekle neke bakice. Filip je zet kakav se samo može poželeti. Još kad su mi Aleksandru doneli u porodilište, znala sam da će biti velika zvezda i da će uspeti u životu - rekla je ponosna Prijina mama.

Kume, izgore ti kesa... Teodosić i Pejović časte sve redom
Kume, izgore ti kesa... Teodosić i Pejović časte sve redomfoto: Marina Lopičić
Svečano... Mladenci, rodbina i kumovi ispred oltara
Svečano... Mladenci, rodbina i kumovi ispred oltarafoto: Printscreen Prva TV
foto: Printscreen Prva TV

Prilikom izlaska iz crkve mladenci su bili nasmejani, a pevačica je za Kurir prokomentarisala da je presrećna. Pejović i Teodosić su izašli za njima, a sa sobom su nosili vrećice s dukatima, koje su, kako nalažu običaji, bacali ispred crkve. Novopečeni bračni par se sa svatovima uputio ka kući Živojinovića na Bežanijskoj kosi, gde se mlada presvukla, a odatle su krenuli u restoran, gde je proslava nastavljena. Prilikom ulaska u kuću mladoženja je suprugu preneo preko praga, kako običaji nalažu.

foto: Printscreen Prva

VENČANJE U ČETVRTAK DONOSI SREĆU

Mnogi su se pitali zašto su Prijovićeva i Filip odlučili da dan njihovog venčanja bude u četvrtak, a ne za vikend, kako to obično biva. Iako se spekulisalo da je to zbog brojnih kolega pevača koji subotom i nedeljom imaju zakazane nastupe, ispostavilo se da je nešto drugo u pitanju. Prema srpskim običajima, četvrtak je najpovoljniji dan za venčanje i povoljan je za gotovo sve aktivnosti.

Teo imao tremu

ZABORAVIO JELISAVETU U CRKVI

Miloš Teodosić imao je tremu tokom venčanja pa je sve vreme u crkvi brisao znoj s lica. Da stvar bude još gora, košarkaš je po završetku venčanja u crkvi zaboravio svoju ženu, Jelisavetu Orašanin!

Teo se zajedno s Pejovićem uputio ka automobilu, a kad je otvorio vrata, shvatio je da mu nema žene. Košarkaš je počeo da se osvrće oko sebe i da se raspituje gde mu je supruga, a potom je brzo pojurio ka crkvi, gde ga je lepa glumica čekala. Kad je ugledao Jelisavetu, Miloš ju je zagrlio i izvinio se što je zaboravio na nju, a potom ju je odveo do automobila.

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ALEKSANDRA SE OBRATILA ZVANICAMA: Ja ovo veče nikad neću zaboraviti (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track