BIVŠA OGNJANOVIĆEVA ŽENA BILA JE PLEJBOJEVA MISICA! DANAS JE SAMOHRANA MAJKA AUTISTIČNOG DEČAKA: Jedva uspela da nagovori Mišu da je pusti u stan!
Foto: Facebook, Aleksandar Jovanović

TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

BIVŠA OGNJANOVIĆEVA ŽENA BILA JE PLEJBOJEVA MISICA! DANAS JE SAMOHRANA MAJKA AUTISTIČNOG DEČAKA: Jedva uspela da nagovori Mišu da je pusti u stan!

Stars -

Natalija Mihić i Dragoslav Miša Ognjanović venčali su se 2007. godine. Ona je tada bila mis "Plejboja", a on advokat oko koga su se klijenti otimali. Tada najlepši beogradski par ostvario se u ulozi roditelja dve godine kasnije, pa za samo 14 meseci od rođenja sina saznao nešto što nijedan roditelj ne želi da čuje.

"Rodio se zdrav, ali se sa 14 meseci primetilo da je drugačiji. Dijagnoza - disharmonični razvoj sa elementima autizma", ispričala je Natalija.

Mišin i Natačijin brak ušao je u krizu, ispraćenu rastavom 2010. godine. tom prilikom, on je izašao iz zajedničkog stana.

"Narednih meseci nijednom nas nije pitao kako nam je, od čega živimo. Uoči Božića 2011. poručio je da izađemo iz stana. Na Badnji dan je poslao dvojicu svojih klijenata u stan. Pretili su nam da izađemo... I jesmo. Smucali smo se pola godine. Onda sam uspela da Mišu nagovorim da nas pusti u stan", pričala je ona svojevremeno o tom teškom trenutku.

foto: Facebook

S druge strane, zdravstveno stanje mališana postajalo je sve gore. Pored autizma, konstatovano je i nekoliko novih dijagnoza.

"Počeo je da pokazuje znake agresije i autoagresije. Lekari su govorili da moj sin nikada neće pričati, da neće moći da razvije grubu motoriku i da će teško kontrolisati impulse u ponašanju. Ali uz pomoć stručnjaka podigla sam dečaka koji priča, ide na plivanje, engleski. Ipak, bolest je takva da ima vidljive praznine u socijalno-emocionalnom razvoju", rekla je Natalija, koja je i dalje zakonitog supruga krivila da im je okrenuo leđa.

"Tri godine Miša nije dolazio da obiđe sina. Nije nam dao ni dinara, dete nije imalo zdravstvenu knjižicu. Prodala sam sve da bih nas izdržavala", tvrdila je ona.

Zahtev za razvod podnela je 2014. godine, a brak je okončan presudom kojom se Ognjanović obavezuje da plaća alimentaciju i troškove lečenja sina. Dozvoljeno mu je da ga viđa dvaput nedeljno na po dva sata, a zbog bolesti isključivo u prisustvu majke. Posle šest meseci majka bi, prema presudi, postepeno trebalo da se isključuje kako bi otac i sin ostvarili samostalan odnos.

Natalija tvrdi da je odmah po presudi Miši predložila da dete viđa kad god poželi, ali da ju je iznenadila njegova reakcija.

"Od 70 sati koliko je od septembra do januara 2015. prema presudi trebalo da provede sa detetom, Miša je s njim bio 18. Poslednji put u martu prošle godine. Uprkos tome je od suda zatražio da uzima sina i s njim samostalno provodi vreme", kazala je Natalija.

Sud koji je odlučivao po tužbi Ognjanovića doneo je rešenje o njegovom psihijatrijskom veštačenju, na koje se nije odazvao, pa je sud odbacio tužbu. Na njegovu žalbu, zakazano je novo veštačenje. Veštačenjem je preporučeno da otac i sin mogu da se viđaju samostalno, ali Natalija oštro osporava nalaz navodeći da ga je radila komisija na čelu sa dr Slavicom Đukić Dejanović, direktorkom psihijatrijske klinike "Laza Lazarević" - starom partijskom drugaricom Ognjanovića iz SPS.

foto: Aleksandar Jovanović

Natalija je rekla da je čak i u ovom nalazu bilo jasno da je advokat više govorio o konfliktu sa bivšom suprugom nego o odnosu sa sinom.

"U razgovoru sa doktorkama je vređao moje roditelje i mene", izjavila je ona.

Ona tvrdi da je njen sin izuzetno loše reagovao na veštačenje, da se od tada osamljuje, ima noćne more i burne reakcije.

"Najgore je što se na pomen oca samopovređuje udarajući glavom o zid i pod. Išla sam kod dečjeg psihijatra i trenutna dijagnoza je poremećaj prilagođavanja na akutni stres", rekla je ona u iskrenoj ispovesti.

Povodom optužbi tadašnje supruge, Miša je svojevremeno izjavio:

"Ne želim da pričam o svom privatnom životu. Vi pišite šta hoćete, pa ćemo posle videti".

Ona je svakako bila uverena da će, uprkos tome što je njen suprug uticajni advokat, srpsko pravosuđe doneti odluku u interesu deteta.

"Tražim samo da viđanjima mog sina i njegovog oca prisustvuje stručna osoba dok se dovoljno ne upoznaju i dok ga ne prihvati kao oca", rekla je tada Natalija.

foto: Marina Lopičić

U pucnjavi koja se dogodila u ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu večeras, 28. jula oko 20 sati, život je izgubio poznati advokat Dragoslav Miša Ognjanović, suprug Sanje Papić. Kako nezvanično saznajemo, u sačekuši je ranjen i njegov sin Petar Ognjanović, koji je upucan u šaku.

1 / 13 Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

(Kurir.rs/Blic/Foto: Facebook screenshot, Aleksandar Jovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track