VANJA MIJATOVIĆ STALNO MISLI NA PRIJATELJA: Darko će se teško oporaviti! Prošla sam kroz taj PAKAO!
Foto: Damir Dervišagić

Ispovest

VANJA MIJATOVIĆ STALNO MISLI NA PRIJATELJA: Darko će se teško oporaviti! Prošla sam kroz taj PAKAO!

Stars -

Stanje Darka Lazića, koji je pre nedelju dana doživeo težak udes, ide nabolje, ali je pevač zbog zadobijenih povreda i dalje je kritično.

Posle operacije i vađenja slezine, nakon čega je zaustavljeno unutrašnje krvarenje, zvezdi „Granda“ predstoji dug i težak period oporavka.

Teški prelomi

Kroz sličnu situaciju pre pet godina prošla je Vanja Mijatović. Ona je bila u kolima s Anom Sević i Stefanom Petrušićem kada su doživeli udes prilikom povratka s koncerta iz Novog Sada. Stefan i Ana su prošli s lakšim povredama, dok je Vanja s prelomom grudnog koša i tri pršljena primljena u bolnicu.

foto: Marina Lopičić

- Darko je tada među prvima pritrčao u pomoć. Došao je u bolnicu, znam da je bio tu celu noć, moji roditelji su ga ujutru zatekli kad su došli iz Kraljeva - kaže Vanja i ističe da veruje u Lazićev oporavak jer je prošla kroz taj pakao.

- Ne sumnjam da će biti dobro. Oporavak će biti težak. Meni je trebalo pola godine, ali njemu će trebati više. Mora biti psihički jak i uporan u vežbanju. Molim se za njega i sve ovo što prolazi doživljavam lično jer smo dobri, a i ja sam to doživela - priča Mijatovićeva za Kurir i kaže da o svom udesu ima prekid filma.

foto: Kurir

- Moj mozak je to izbrisao. Znam samo da sam osećala jak bol u grudima, nisam mogla da dišem - priča pevačica i nastavlja:

Izbegla smrt

- Dolazak Hitne pomoći mi je trajao kao večnost. Tu se zatekla jedna žena, koja je sve vreme bila uz mene. Plašila sam se da se neko ne zakuca u nas jer se ništa nije videlo, kao i da ne eksplodira auto u kom sam sve vreme bila dok nisam prevezena u bolnicu. Kad je doktor počeo da mi nabraja prelome, ostala sam zatečena. Tu noć sam provela u šok-sobi u Novom Sadu, a sutradan su me transportovali u Kraljevo. Doktor je potvrdio da sam bila na ivici života i smrti i da je milimetar nedostajao da ostanem nepokretna.

foto: Nemanja Pančić

Posle izlaska iz bolnice pred njom je bila borba da ponovo prohoda:

- Pet nedelja sam ležala bez pomeranja. Nedelju dana pre stavljanja midera počela sam da radim vežbe za ojačavanje mišića u krevetu. Imala sam tehniku ustajanja od pet minuta, zatim sam sedela kako bi se pritisak vratio u normalu. Prvo ustajanje trajalo je 10 minuta i dva puta sam se onesvestila. Tri meseca sam nosila mider i tako sam lagano šetala. Korak po korak, izašla sam ispred zgrade. Tada sam sela u auto, koji sam vozila po parkingu - završava pevačica.

Darkov otac Dilan

Mog sina bude iz kome

Porodica Darka Lazića i juče je bila u zemunskoj bolnici. Njegov otac Milan za Kurir je rekao da je njegov sin stabilno i da su lekari počeli postepeno da ga bude iz kome.

foto: Ana Paunković

Kurir.rs/Marija Dejanović/Foto Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track