ŽIKA ŠARENICA O PRVOJ ŽENI NE ŽELI DA PRIČA, A O DRUGOJ S MNOGO LJUBAVI: Zoranu je upoznao u TRAMVAJU i odmah su zajedno počeli da žive, a OVO što je rekao o NJOJ će vas ZAPANJITI
Foto: Vladimir Šporčić

Velika Ljubav

ŽIKA ŠARENICA O PRVOJ ŽENI NE ŽELI DA PRIČA, A O DRUGOJ S MNOGO LJUBAVI: Zoranu je upoznao u TRAMVAJU i odmah su zajedno počeli da žive, a OVO što je rekao o NJOJ će vas ZAPANJITI

Stars

Voditelj Živorad Žika Nikolić mogao bi da kaže da je u životu voleo samo dve žene. Prva velika ljubav desila mu se tokom četvrte godine fakulteta, a Žika se tada oženio za svoju prvu ljubav koja je trajala još iz srednje škole u Vrnjačkoj Banji. Iz te ljubavi rodila se ćerka Ružica, ali je brak vrlo brzo okončan.

U javnosti nikada nije želeo da priča o prvom braku. Ali zato o svojoj sadašnjoj supruzi Zorani Nedić voditelj i te kako voli da priča. Naime, 22. jula.1988 godine na železničkoj stanici dok je čekao tramvaj za Kalemegda upoznao je Zoricu i odmah započeo zajednički život sa njom. Slučajnost je uzrokovala time da se upoznaju njih dvoje, pošto je Zorana pre toga propustila tramvaj za Novi Beograd. Opisao je u jednom intervju Žika.

foto: Vladimir Šporčić

- Upoznali smo se sasvim slučajno, 24. jula 1988. na tramvajskoj stanici. Dok sam ja čekao tramvaj za Kalemegdan na Železničkoj stanici, Zorana je promašila tramvaj sa Novog Beograda, pa je izašla na toj stanici. I ona je krenula na Kalemegdan, ali je sišla baš na ovoj stanici da bi upoznala mene. Kasnije smo se ponovo sreli na Kalemegdanu, gde sam ja radio „Poselo” , a ona je sa drugaricama bila u restoranu košarkaškog kluba Crvena zvezda. Jednostavno, bila je sudbina da se upoznamo, i to kada smo se videli treći put istog dana - prisetio se Nikolić.

Sedam godina kasnije na isti dan su se venčali i već dvadeset tri godine su u braku. O braku je uvek davao klasične savete i citirao da iz svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena. Njegova supruga čitavog života se bavi ekonomijom. Na javnim događajima se ne pojavljuje sa Žikom, već smatra da je to njegov teritoraija i da njoj nije mesto na javnim dešavanjima.

On ne krije da je ponosan na ženu i veruje da u njihovom slučaju važi ono da iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena.

- Da je Zorana krenula nekim drugim putem, možda bi bila uspešnija od mene. Na primer, da se bacila na ekonomiju, možda bi postigla i više. Živeti uz nekoga ko stalno privlači pažnju je za svaku pohvalu. Mi retko kada imamo priliku da budemo sami kada izađemo, tako da je to dosta stresno. Ja to izdržavam, ali ipak bih voleo da uspostavim neki balans. Na primer, obožavam da putujem autobusom i da se družim i pričam sa ljudima, ali ne volim kada me spopadaju sa nesuvislim stvarima. Jednostavno, baš tada svi imaju nešto da vam kažu, a čovek poželi da ima malo privatnosti sa ženom. Kada negde odemo, ne mogu njoj da posvetim pažnju koliko zaslužuje i to mi ponekad zasmeta - iskren je bio voditelj.

Kurir.rs/Blic/Foto Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja