Nastupom grupe Ola Horhe počeo drugi dan Egzita

Nastupom grupe Ola Horhe počeo drugi dan Egzita

Stars -
Petak će na Egzitu biti u znaku maskenbala, o čemu svedoči i podatak da je ogromna većina onih koji su do 20 sati došli na Petrovaradinsku tvrđavu bila "sakrivena" najrazličitijim maskama

NOVI SAD - Nastupom beogradskog sastava "Ola Horhe" na Mejn stejdžu, u petak veče počeo je drugi dan 13. međunarodnog muzičkog festival Egzit.

Petak će na Egzitu biti u znaku maskenbala, o čemu svedoči i podatak da je ogromna većina onih koji su do 20 sati došli na Petrovaradinsku tvrđavu bila "sakrivena" najrazličitijim maskama.

Što se mužičkog programa tiče, centralni događaj večeri biće koncert legendarnog pop benda "New Order" na Mejn stejdžu, a pre njih na glavnoj festivalskoj bini nastupiće sjajni plesni sastav "Hercules and Love Affair".

"Reboot Live" i "Luciano" biće zvezde večeri na Dens areni, dok će na "Eksplozivu" glavnu reč imati američki sastav "Cruel Hand".

Fjužn bina ugostiće čuvene pankere - "The Toy Dolls", "Elektrana", australijski sastav "Sneaky Sound System".

Prema rečima organizatora, večeras se očekuje slična poseta jučerašnjoj kada je prema zvaničnom saopštenju Policijske uprave Novi Sad na Egzitu bilo 27.000 posetilaca.

Neizostavni propratni kolorit festival su tezge za prodaju suvenira, pića i hrane kojih u podgrađu tvrđave, tzv. "Gradiću" ima na desetine. Sudeći po artiklima koji se nalaze na tezgama prodavaca suvenira čini se da su naočare, leptir mašsne i torbe hit ovogodišnjeg Egzita. Limenke piva na ovim improvizovanim šankovina prodaju se po ceni od 100 dinara, na lokacijama neposredno pored Petrovaradinskog mosta, pa do 150 i 170 dinara što je čena ispred samog tunela koji vodi na Tvrđavu.

Primetno je da je smanjen broj prodavaca srpske verzije fast-fuda, odnosno pljeskavica i vešalica, i ukupno ih u "Gradiću" ima četiri-pet, ali su zato prazninu u prodaji hrane nadomestili prodavci kuvanog i pečenog kukuruza kojih je izuzetno veliki broj kako na samoj tvrđavi, tako i na svim ulicama koje vode ka festivalskom prostoru.

Klip kukuruza se prodaje po ceni od 100 do 150 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja