Erika Badu uzdrmala tvrđavu

Treći dan Egzita

Erika Badu uzdrmala tvrđavu

Stars -
Ovogodišnji festival pati od hroničnog nedostatka publike, a soul diva popravila je prosek oduševivši 25.000 posetilaca

Podigla atmosferu.Treći dan Egzita pokazao je ono u šta su mnogi i pre samog početka sumnjali, a to je da ovogodišnji festival na Petrovaradinskoj tvrđavi pati od ozbiljne bolesti - hroničnog nedostatka publike. Ispred većine bina zjapila je poprilična praznina, a čak su se i na tradicionalno krcatom mejn stejdžu stvarala „pusta ostrva“, što je ranije bilo nezamislivo.Nastup najveće zvezde trećeg festivalskog dana Erike Badu uspeo je donekle da popravi prosek, a ona je povela publiku na plovidbu kroz predele soula i R&B i iz temelja potresla zidine Petrovaradinske tvrđave. U njenom koncertu uživalo je 25.000 posetilaca.

Erika: Sad imam porodicu i u Srbiji

Erika Badu se zahvalila što je dobila priliku da nastupa na festivalu i rekla da sve što ona i njen bend rade dolazi "direktno iz srca".

"Hvala vam što ste nam dozvolili da na ovoj bini radimo ono što najbolje znamo, jer to radimo od srca. Sada imam porodicu i u Srbiji", rekla je Badu i rukom pokazala na prepun prostor ispred Mejn (Main) stejdža. Glavna egzitova bina ne pamti toliko senzualnih fanki i soul ritmova, koji su mnogobrojnu publiku naterali da plešu bez prestanka tokom blizu dva sata dugog nastupa.

Poštovaoci gitarskog rokanja uživali su u nastupima bendova Suisajdal tendensis, Hejtbrid i nemačke „teške artiljerije“ Sodom.

Uhapšeno 11 stranacaTokom drugog dana festivala policija je uhapsila 11 stranih državljana zbog zloupotrebe narkotika, kao i dva mladića iz Srbije. Policija je saopštila i da je od 38 osoba oduzela supstance za koje se pretpostavlja da su narkotici.Današnji program Glavna bina:19:15 Žene kese ;20:00 Partibrejkers; 21:15 Wolfmother; 23:00 Guns n’ RosesDens arena: 23:00 Vladimir Aćić ;00:00 Knife Party ;01:30 Laurent Garnier LBS ;03:30 ART DepartmentJelen fjužn stejdž: 20:30 Zemlja gruva ;21:30 Dječaci ;22:30 Little Dragon ;00:00Batucada Sound Machine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track