Najnovije vesti

DEA TRPI JAKE BOLOVE, ALI NJEN DUH NIŠTA NE MOŽE DA SLOMI: Evo šta je voditeljka PITALA LEKARE, celi VMA ne može da se NAČUDI
Foto: Printscreen, Instagram

JAKA, HRABRA i NASMEJANA

DEA TRPI JAKE BOLOVE, ALI NJEN DUH NIŠTA NE MOŽE DA SLOMI: Evo šta je voditeljka PITALA LEKARE, celi VMA ne može da se NAČUDI

Stars

Voditeljka Dea Đurđević oduševila je mnoge na VMA jer oporavak teče bolje od očekivanog, a iako je i dalje u jedinici intenzivnog lečenja, Dea zasmejava sve u okolini.

Voditeljka koja se od četvrtka nalazi u jedinici intenzivnog lečenja na VMA, proteklih dana se trudila da bodri i oraspoloži kako sebe, tako i okolinu. Takvo raspoloženje nastavilo se i nakon kritična 72 sata, kada je čula dobre vesti.

- Doktori svakodnevno po tri puta obilaze Deu. Kada joj je saopšteno da su prošla kritična 72 sata, te da oporavak dobro teče, ona je bila oduševljena. Naravno da je rane bole, pogotovu što je imala nekoliko ozbiljnih povreda, ali se trudi da osmehom oraspoloži sve. Ne želi da se žali na bolove, ali kada je pitaju kako se oseća, kaže da će sve izdržati - kaže izvor upućen u situaciju.

Ove reči potvrdio je i načelnik VMA prof. dr Miroslav Vukosavljević, koji je rekao: "Uz veliki široki osmeh je rekla: “Ja sam odlično, ja sam megacar”. Taj njen osmeh, i sad sam se naježio i morao sam to da zapišem", rekao je načelnik VMA gostujući u “Novom jutru”.

Inače, kako saznajemo, Dea se, osim zdravstvenog stanja, raspitivala i o aktuelnostima u Srbiji, “Jutarnjem programu”,  kolegama, javnim ličnostima, stanju u kući, ali i tome šta joj rade majka Nena i partner Mladen.

U više navrata ona je čak pitala i šta rade u njenom omiljenom klubu Crvena zvezda.

- Poznato je koliko Dea obožava Crvenu zvezdu i da je pasionirani navijač. Sve je nasmejala kada je doktore pitala ima li nekih novosti u njenom omiljenom klubu, te šta rade igrači i kakvi su planovi njenog omiljenog kluba. Još kada su joj preneli da su se igrači, ali i navijači, raspitivali za njeno zdravlje i putem društvenih mreža je pozdravljali, Dea se oduševila. Iako ih je sve u bolnici ta situacija nasmejala, sa Deom normalno razgovaraju apsolutno o svemu. Upućena je u dešavanja izvan bolnice. Iako je doživela tešku saobraćajku, trudi se da razmišlja o drugim stvarima i da skrene misli - kaže dalje izvor.

Oporavak dobro teče, a budući da se Dea nalazi na intenzivnog nezi, bitan je i naredni period rehabilitacije.

- Ne postoji period kojim može da se spekuliše, ali je jedno sigurno, Dea će za povređenu ruku terapije primati naredne dve godine, dok se potpuno ne oporavi. To je sasvim razumljivo budući da je imala tešku povredu leve ruke. Ipak, ona je spremna i veoma poslušna kada je reč o svemu što se tiče lečenja. Sluša lekare, upija njihove savete i radi sve kako bi joj bilo bolje. Njoj je operisana ruka i dalje fiksirana kako je ne bi pomerala, ali čuli smo da je doktorima rekla da ima osećaje u njoj. Polako, vreme će sve pokazati da li je reč o subjektivnom osećaju ili ne. U svakom slučaju, najbitnije je strpljenje i da se nigde ne brza jer je povreda bila veoma ozbiljna. Odlično je to što su 72 sata prošla bez ikakvih komplikacija i što oporavak teče bolje od očekivanog. Bitno je da se Dea dobro oseća, da je veoma pozitivna i hrabra - završava za naš list priču izvor iz bolnice.

foto: Infografika

Podsetimo, Dea je u stravičnom udesu tri automobila i dva autobusa u Ulici heroja Milana Tepića povređena u četvrtak u ranim jutarnjim satima. Dea je, nakon saobraćajke koju je imala sa putničkim autom, izašla kako bi proverila štetu i u tom trenutku ju je udario autobus, u koji se zakucalo još vozila.

Predrag Sarapa: Dea je pored mene u programu iako ga vodim sam

Dea Đurđević mi veoma nedostaje, ali se raduje što oporavak teče više nego dobro.

- Nadam se da ćemo ubrzo ponovo zajedno kreirati i voditi naše “Novo jutro”. Dea je u programu pored mene iako ga vodim sam. Napravili smo rezultat koji je poseban u programskom smislu i načinu vođenja. Najgore je iza nas. Hvala dragim ljudima na podršci - kaže popularni voditelj.

foto: Printscreen Instagram

Prof. dr Bumbaširević: Dea sluša savete koje joj dajemo

Profesor i doktor koji je u četvrtak operisao Deu Đurđević, Marko Bumbaširević, kaže da je Dea doživela velike traume, ali da je sada sve bolje.

- Dea se jako dobro oseća i ruka je odlično. Sluša savete koje joj dajemo, kako ja tako i ljudi koji vode jedinicu intenzivnog lečenja. Svi su parametri odlični i samo čekamo da prođe još neko vreme da bi mogla da izađe iz jedinice intenzivnog lečenja. Posmatraju se svi parametri koji su važni i za njeno opšte stanje. Povreda karlice smeta da se Dea podigne i da hoda, ali neće biti operacije. Ima stabilan prelom karlice. Biće sve dobro, samo da se Dea podigne. Teška je to trauma bila, povrede grudnog koša, kao i karlice... Ipak, sve je sada u redu - kaže profesor doktor Marko Bumbaširević.

foto: Printscreen

Kurir.rs/Blic/foto 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...