BORA I ŠABAN SU ZAJEDNO IGRALI FUDBAL I OBOŽAVALI PECANJE: Roker se oprostio od kralja narodnjaka, a malo ko zna da mu je napisao ovu ČUVENU PESMU!
Foto: Damir Dervišagić

RASTUŽIO SE ZBOG SMRTI KOLEGE

BORA I ŠABAN SU ZAJEDNO IGRALI FUDBAL I OBOŽAVALI PECANJE: Roker se oprostio od kralja narodnjaka, a malo ko zna da mu je napisao ovu ČUVENU PESMU!

Stars -

Legendarni roker Bora Đorđević zatečen je smrću velikog prijatelja i kolege, a otkiva da je sa tragično preminulim Šabanom Šaulićem delio i iste strasti prema sportu.

Naime, malo je poznato da su ova dva muzička velikana poslovno sarađivali, kada je čuveni Bora Čorba kralju folka napisao tekst za pesmu "Prikrašću se tebi pod prozore". Pored toga, voleli su i da se druže, jer su gajili zajedničku ljubav prema pecanju i fudbalu.

foto: Damir Dervišagić

"Veoma sam tužan i nesrećan što nas je napustio veliki umetnik i veliki čovek Šaban Šaulić. Englezi kažu: "Kralj je mrtav, živeo kralj", mi možemo samo da kažemo kralj je mrtav, jer ne vidim ko bi mogao da nasledi neponovljivog i jedinstvenog Šabana Šaulića. Kad bolje razmislim, ne može se reći ni kralj je mrtav jer će Šaban večno živeti", rekao je Bora i podsetio:

foto: Stefan Jokić

"Imao sam tu čast da Šaban otpeva i komponuje moj tekst "Preskočiću tarabu i jarak". Takođe, imamo i zajedničku strast - pecanje. Baš u Krčedinu smo se družili posredstvom našeg prijatelja Miloša. Igrali smo i fudbal zajedno za estradnu reprezentaciju protiv Italije. On i Miša Mijatović su igrali odlično", sa setom je zaključio Đorđević i izrazio iskreno saučešće porodici.

Podsećamo, Šaban Šaulić doživeo je saobraćajnu nesreću u nedelju rano ujutru posle nastupa u Nemačkoj. Nakon toga je, uprkos brzoj intervenciji lekara, preminuo u bolnici od srčanog udara u 68. godini.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Espreso, Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track