ŠABANOVA GOCA U SUZAMA ZAKLELA MIHAJLA I SANELU: Stavite mu, deco, kačket i pare u ruke!
Foto: Damir Dervišagić

SRCE DA PREPUKNE

ŠABANOVA GOCA U SUZAMA ZAKLELA MIHAJLA I SANELU: Stavite mu, deco, kačket i pare u ruke!

Stars -

Dva dana nakon što je u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj izgubio život Šaban Šaulić, njegova deca Sanela i Mihajlo videla su očevo telo.

Njegova udovica Goca Šaulić, s kojom je proveo 43 godine u braku, u svom domu u Beogradu svakodnevno prima saučešća, ali je i u stalnom kontaktu sa ćerkom i sinom. Oni čekaju da preuzmu telo svog oca, što će moći da urade tek posle četvrtka, za kad je zakazana obdukcija.

U teškom stanju

Kako saznajemo, Goca je svojoj deci poručila da Šabanu stave ono bez čega nije mogao da živi:

- Deco, stavite ocu kačket na glavu i pare u ruke, tako će biti srećan.

Iako je u veoma teškom stanju, ona dostojanstveno prima sve one koji dolaze da joj pruže utehu u najtežem životnom trenutku.

- Nema više mog Šabana! Šta ću ja sama u ovom belom dvoru bez njega? - zapomagala je Goca pred prijateljima koji nisu mogli da zadrže suze.

foto: Ana Paunković

Šabanova i Gocina ćerka Ilda ne odvaja se od majke. Uz nju je sve vreme i suprug Bojan Vučković. Na njenom licu vidljiva je bol, a i otok od plakanja ne može da sakrije. Ona se od tate oprostila čituljom u kojoj mu je poručila da će ga večno voleti.

- S tobom da živim, tebe da gledam. Govorim svima, nikom te ne dam. Srećna da živim sa tvojim likom, ne dam te, ne dam te nikom - napisala je mezimica kralja narodne muzike.

Juče videli očevo telo... Sanela i Mihajlo
Juče videli očevo telo... Sanela i Mihajlofoto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić

Naš voljeni tata

Ona je sa sestrom i bratom dala i zajedničku čitulju svom ocu, u kojoj su njih troje izrazili zahvalnost za sve što im je pružio u životu. U emotivnoj poruci su istakli da su ponosni što su njegova deca.

- Naš jedini, voljeni tata... Preponosni što smo tvoja deca. Reči, bol, ljubav... Ostaješ zauvek u našim srcima i duši - potpisali su ove reči Sanela, Ilda i Mihajlo.

Gocin poslednji pozdrav

DOĆI ĆU DA IPAK OSTARIMO ZAJEDNO

foto: Printscreen

Goca se emotivnim rečima oprostila od muža:

- U dobru i zlu, kroz bure i oluje... 43 godine zajedno, a još mnogo toga je trebalo. Za mene si ti na jednom dalekom putu, gde ću ti se i ja, kao i mnogo puta pre, jednog dana pridružiti, da tamo negde ipak ostarimo zajedno. Od beskrajnog ponosa do neizmerne boli u srcu i duši, tvoja Goca - napisala je njegova supruga u čitulji.

„GRAND produkcija“

Najlepši glas Balkana je besmrtan

foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Grand produkcija“, sa kojom je Šaban godinama sarađivao, odala je počast kolegi.

- Otišao je veliki umetnik, doajen, otišao je čovek koji je svojim bravuroznim glasom učinio mnogo za narodnu muziku. Ipak, najlepši glas Balkana i umetnik vredan svakog poštovanja ne može da utihne. Njegovo nasleđe jeste muzika, koja ga je učinila besmrtnim - piše u čitulji.

On je jak

UNUK LUKA ADŽIĆ POSVETIO ŠABANU SVOJ USPEH

foto: Dragana Udovičić, Ana Paunković

Fudbaler Anderlehta, sin Šaulićeve najstarije ćerke Sanele, vest o pevačevoj smrti saznao od saigrača Ivana Obradovića, ali je smogao snage da odigra važnu utakmicu, na kojoj je briljirao

Unuk Šabana Šaulića, fudbaler Anderlehta Luka Adžić (20), na dan kada je njegov deda poginuo, odigrao je važnu utakmicu protiv Anvertpena, na kojoj je postigao gol!

Sin Šaulićeve najstarije ćerke Sanele smogao je snage da posle tragične vesti koju je čuo izađe na teren i odigra najbolje što zna i može. U utakmici, koju je njegov klub dobio rezultatom 3:2, on je zatresao mrežu, a saigračima je poverio da je gol dao za svog pokojnog dedu.

Sve vreme uz Luku... Ivan Obradović
Sve vreme uz Luku... Ivan Obradovićfoto: Dado Đilas

Inače, mladi Adžić vest o Šabanovoj smrti saznao je od saigrača Ivana Obradovića. Kako smo saznali, njemu je tu vest saopštio kolega nakon prepodnevnog treninga, nakon što mu je Luka rekao da ga je baba Goca više puta zvala i da sigurno nešto nije u redu.

- Baba me je zvala dvadeset puta. Sigurno se nešto dogodilo. Ona me nikada ne zove toliko. Znala je da ne mogu da se javim jer sam na treningu, a opet je uporno pokušala da me dobije. Sigurno je nešto hitno, sad ću da je pozovem - komentarisao je Luka sa Obradovićem, kada je on odlučio da mu ipak saopšti tužne vesti.

- Ja ću da ti kažem zašto te je zvala. Izašle su vesti da ti je deda poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj - jedva je izustio Ivan, dok ga je Luka samo nemo gledao. I saigrači koji su se tu našli potvrdili su da je vest tačna.

- Šta pričate? Nije moguće - pojurio je ka telefonu Luka, a zatim su počeli da mu izjavljuju saučešće.

Kako naš izvor priča, Šabanov unuk jedva je završio razgovor sa porodicom, uz malo priče i mnogo suza.

Saigrači su ga pustili da se isplače, a on se brzo pribrao. Tada je odlučio da će biti jak upravo zbog svog dede. Odmah je imao priliku da Šabanu posveti svoj uspeh, zbog kog bi se pevač, koji je bio najvatreniji unukov navijač, sigurno radovao i bio ponosan. Luka je u trijumfu rezervnog tima Anderlehta na gostovanju Antverpenu postigao prvi gol za svoj tim u 22. minutu.

On će, kako saznajemo, dobiti slobodno od svog kluba da dođe na dedinu sahranu i tako se poslednji put oprosti od njega.

Nevena Mijušković

Zbogom

DEKARA, PONOSAN SAM ŠTO SAM TI UNUK!

foto: Printscreen

Luka se i putem čitulje oprostio od svog voljenog dede.

- Moj jedini deda, moj dekara, ponosan što sam tvoj unuk, beskrajno tužan što nećeš biti pored mene, da delimo naše uspehe. Zauvek u srcu, tvoj Luka - piše u čitulji.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU SAZNAJTE JOŠ

DOKTORI NISU RAZUMELI: Kralj folka u helikopteru sve vreme nešto govorio na srpskom

DAČIĆ O PLANOVIMA VAŠINGTONA: Tramp što pre hoće rešenje za KiM da bi ostao na čelu Amerike

PREDSEDNIK U INSTITUTU ZA MAJKU I DETE: Upoznao sam Zlatana, pravog superheroja!

RASULO U OPOZICIJI! POSLANIK DVERI RASKRINKAO SZS: Sporazum s narodom ništa ne vredi JA BIH TO POCEPAO!

SASUO IM U LICE! BIVŠI ŠEF OEBS-A NA KIM: Čak i srbomrzac Voker digao ruke od Albanaca!

ŠOK! MAJKA PLAĆENOG UBICE IZ NIŠA SLALA PISMA ŠARANOVIĆU: Mom sinu su dali stan i 100.000 evra da vas likvidira

OČAJ! BAKA STRADALOG PAVLA BATAKA (9) Gledala sam svog unuka kako gori

SAZNAJEMO! KRSTAJIĆ POLOŽIO ZA PRO LICENCU: Selektor postao profi trener!

RAZBIJA! KAPITEN "ORLOVA" PRVI U EVROPI: Kolarov jači i od Ramosa!

NOVI BROJ

DANAS U KURIRU POKLON MAGAZIN GLOSSY S BIOGRAFIJOM RADIŠE TRAJKOVIĆA ĐANIJA: Probao sam i drogu i kocku, dobro sam živ

I ove srede samo uz Kurir – najtiražniji magazin o poznatima!

Popularni pevač seća se trenutka kada je, sa 17 godina željan uspeha napustio dom, opisuje gde ga je sačekala vest o početku rata na rodnom Kosovu, prepričava kada mu je život visio o koncu i kakve je sve posledice zbog saobraćajnih nesreća pretrpeo, ističe da je pobedio sve poroke i da je sreću spoznao kraj supruge Slađane i njihovo troje dece.

Plus ekskluzivne foografije!

Živite život poznatih, čitajte Glossy!

foto: Glossy

(Kurir.rs/M. D. - N. M. /Foto: Damir Dervišagić, Glossy)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track