MISTERIJA BROJA 17: Tragična simbolika smrti Šabana Šaulića! Tog datuma je IZBODEN, OPERISAN I POGINUO!
Foto: Dragana Udovičić

Sudbina

MISTERIJA BROJA 17: Tragična simbolika smrti Šabana Šaulića! Tog datuma je IZBODEN, OPERISAN I POGINUO!

Stars -

Ima nečega: Pevaču, koji je poginuo 17. februara, ovaj broj se preplitao kroz čitav život i donosio mu je kako lepe, tako i one manje lepe trenutke

Tragična simbolika broja 17 povezuje se sa smrću legendarnog pevača Šabana Šaulića. Slavni folker poginuo je upravo 17. februara, a za ovaj datum, ali i broj generalno, vezuju se mnoge stvari iz njegovog života.

Naime, od samog početka njegove karijere ovaj broj ga je pratio. Prvi singl „Dajte mi utjehu“ Šaban je snimio 1968. godine, kada je imao 17 godina, a objavio je godinu dana kasnije. Interesantno je i da je pre 26 godina pevač umalo umro kada je izboden nožem u haustoru u Beču, i to 17. januara. Legendarni folker tada je jedva ostao živ, a kako kažu, da ga u roku od pola sata nisu odveli u bolnicu, ne bi imao šanse.

foto: Vladimir Šporčić

Drugi rođendan

Osim što je 17. januara slavio drugi rođendan, kralj narodne pesme je za života svakog 17. septembra slavio u porodičnom domu. Na taj dan 1998. rođen je njegov unuk Luka Adžić. Mladi fudbaler očajan je zbog gubitka dede, pa je pre nekoliko dana na utakmici postigao gol za Anderleht, a taj uspeh posvetio je upravo Šabanu, ljubitelju fudbala.

Legendarni folker je poslednjih godina imao problema sa zdravljem, a operaciju trbušne aorte imao je 17. aprila 2016, što još više pojačava misteriju ovog broja. Takođe, na jednom od nastupa Šaulić je zaradio 15.000 evra, ali ga je gazda kluba zbog dobre atmosfere častio sa još ni manje ni više nego 2.000, pa je pevač na koncertu inkasirao 17.000 evra!

Najzapaženije je prošlo to što su gotovo sve pesme na Jutjub kanalu Šabana Šaulića objavljene 17. februara 2013, na dan kada je šest godina kasnije poginuo. Najveći hitovi poput „Odlaziš, odlaziš“, „Dođi da ostarimo zajedno“, „Hvala ti za ljubav“, „Anđeoska vrata“, „Nema ništa, majko, od tvoga veselja“, „Kralj boema“, „Danima te čekam“, „Kako si, majko, kako si, oče“, „Noćas mi se s tobom spava“ od tog dana su na Jutjubu.

1970. GODINE OBJAVIO PRVU SINGL PLOČU (1 + 9 + 7 + 0 = 17)
1970. GODINE OBJAVIO PRVU SINGL PLOČU (1 + 9 + 7 + 0 = 17) foto: Printscreen YouTube
1970. GODINE OBJAVIO PRVU SINGL PLOČU (1 + 9 + 7 + 0 = 17)
1970. GODINE OBJAVIO PRVU SINGL PLOČU (1 + 9 + 7 + 0 = 17) foto: Printscreen YouTube
1970. GODINE OBJAVIO PRVU SINGL PLOČU (1 + 9 + 7 + 0 = 17)
1970. GODINE OBJAVIO PRVU SINGL PLOČU (1 + 9 + 7 + 0 = 17) foto: Printscreen YouTube

Zašto je skinuo tupe

Još jedna interesantna stvar koju nam je Šaulić otkrio kada je prošle godine slavio 50 godina karijere jeste i razlog zašto je prestao da nosi tupe. Lažnu kosu batalio je po ugledu na Sašu Đorđevića, i to 2002. godine, pre tačno 17 godina.

Numerolog Gordana Dragišić otkriva tajnu broja 17

ZAPISANA MU JE SMRT HLADNIM ORUŽJEM ILI U SAOBRAĆAJKI!

foto: Printscreen YouTube

Numerolog Gordana Dragišić potvrdila je da je broj 17 bio bitan u Šabanovom životu.

- Šaban je rođen u znaku Device sa numerološkim kodom 674, što nam govori da se radi o osobi raskošnog talenta, ali i o teškom životu od rođenja pa do početka blistave karijere. Sve od samog početka pa do kraja dominira u datumu 17! Kada se broj 17 svede na prost broj sabiranjem 1 i 7, dobija se 8, koji je po nekim numerolozima Saturn, a po nekim Uran, a po tumačenju pojedinih to je i broj anđela! Broj sam po sebi nosi lošu energiju, razornu moć, ali i uspeh. I sam Šaban je za života broj 17 smatrao svojim srećnim brojem, pa i poslednji nastup pre tragičnog kraja odigrao se u noći između 16. i 17. februara. Taj nastup je bio u simbolici broja 17 = 1 + 7 = 8. Dakle, zaključujemo da je to bio početak i kraj! Rano ujutru 17. februara Šaban gubi život u teškoj saobraćajnoj nesreći, u 6.50 časova. Ako analiziramo i vreme i sam datum. opet dobijemo rezultat 7/8. Sudbinski prekid života. Dana 17. 2. 2019. Šaban je bio u godini tri, mesecu pet, danu 584 (zbir 17) i njegov lični broj je 4. Saturnova energija - završetak života hladnim oružjem, u ovom slučaju udes. Napravio se tzv. numerološki krst, koji ukazuje na probleme kako zdravstvene, tako i na nesreću sa, nažalost, fatalnim ishodom. Ova nam ukazuje na to da je možda trebalo da se povuče i nastavi da živi drugim životom, da se udalji sa estrade. Po kodu možemo zaključiti da je sa anđelima.

Toše Proeski

U ZNAKU BROJA 26

foto: Marina Lopičić

Tošetu Proeskom život je obeležio broj 26. Rođen je 25. 1, što kad se sabere, daje broj 26, a to je broj godina koje je imao kad je poginuo. Karijeru je započeo 1997, a zbir 1 + 9 + 9 + 7 daje 26. Poginuo je 16. 10, a zbir datuma i meseca daje 26! Proeski je poginuo u 6.20 časova, slučajnost ili ne, opet je u pitanju broj 26.

U kolima s pevačem tragičnog dana bili su njegova menadžerka Ljiljana, koja je tada imala 49 godina, i vozač Georgijev (32). Kada se saberu Tošetove i njihove godine - 2 + 6 + 4 + 9 + 3 + 2 = 26.

Nakon pogibije ime Proeskog je analizirano i tu je utvrđeno da ima elemenata sudbine.

T (23. slovo) O (19. slovo) Š (31. slovo) E (7. slovo), po makedonskoj azbuci, kad se saberu 2 + 3 + 1 + 9 + 3+ 1 + 7, daju broj 26. Pritom je slovo T 26. po abecedi.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

Lider PSG napao premijerku i njenu partnerku

Sergej vređa žene, a sada napao i bebu!

Rat ministara u Vladi Srbije

Nenad Popović: Ne dam ni metar Kosova! Ivica Dačić: Idi iz Vlade ako ti se ne sviđa

Veselji zove Makedoniju i Crnu Goru da se udruže

Priština želi haos! Pravi pakt protiv Srbije

Članovi Dveri poručuju

Boško, ti si Đilasova pudlica!

Pogreb u Somboru pretvorili u veselje

Pokojnikova želja bila da mu igraju na sahrani

Danas sahrana kralja narodne muzike

Obdukcija pokazala: Turčin ubio Šabana

Šaban planirao da ode u penziju

Još ovu godinu pevam publici, posle samo mojoj Goci u Krčedinu

Bato Simić seća se kralja

Šaban je bio majstor fudbala

Predstavljena nova knjiga "Samo je Morava večna"

Radoš Bajić piše o Srbiji koje se svi stidimo

Dragan Džajić za Kurir

Igraće Zvezda opet Ligu šampiona

KURIR DANAS POKLANJA ČETVRTI DEO DODATKA SANOVNIK: Pokazaćemo vam kako da tumačite reči od R do Ž

Dnevne novine Kurir danas poklanjaju dodatak Sanovnik. U četvrtom delu naučićemo vas kako da tumačite reči od R do Ž.

Saznajte pet stvari koje niste znali o maštanjima tokom spavanja, sve o snoviđenjima i naučite da tumačite snove.

Snovi nestaju čim se probudimo, kao šećer u jutarnjoj šoljici kafe, jer su uzrokovani preobilnim obrokom, položajem u kojem smo spavali ili onim što smo videli, čuli ili onim o čemu smo razmišljali tokom dana.

foto: Promo

Čitajte KURIR!

Kurir / Jelena Stuparušić

Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track