ŠABANOVA GOCA DOBIJA 500.000 EVRA! Šaulić bio osiguran, ako tuži Turčina-ubicu zaviće ga u crno!
Foto: Dragan Kadić

hteo da dočeka penziju u austriji

ŠABANOVA GOCA DOBIJA 500.000 EVRA! Šaulić bio osiguran, ako tuži Turčina-ubicu zaviće ga u crno!

Stars -

Kralj folka Šaban Šaulić bio je austrijski osiguranik, a njegova supruga Goca naplatiće oko 500.000 evra na ime odštete!

Šaulić je počeo da sebi uplaćuje doprinose i porez u Austriji još devedesetih godina. U ovoj državi imao je i radnu dozvolu i papire, pa je trebao da ima i penziju. Suprugu Gocu imenovao je za korisnika osiguranja u slučaju smrti.

Premija na osiguranje iznosiće pola miliona evra.

foto: Damir Dervišagić

Šaban Šaulić poginuo 17. februara kod nemačkog grada Bilefeld, kada je na njegov automobil velikom brzinom naletela "mazda". U stravičnom udesu poginuo je i muzičar Mirsad Kerić.

Advokat Miloš Radulac objašnjava da porodica Šaulić, osim prava na naknadu nematerijalne štete od osiguravajućeg društa na ime pretrpljenih duševnih bolova usled smrti bliskog lica, ima pravo i na naknadu štete od turskog državljanina Alsina Leventa, koji je izazvavši udes usmrtio Šaulića.

foto: Printscreen westfallen-blatt.de, Dragana Udovičić

- Porodica ima pravo da tuži lice odgovorno za nesreću i da traži direktno od njega naknadu štete ukoliko njegova krivica bude utvrđena u postupku. Ta naknada se u Nemačkoj kreće vrtoglavo visokim iznosima - objašnjava advokat.

(Kurir.rs/Alo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track