KOBNA IGRA SUDBINE! ŠABAN POGINUO GREŠKOM MENADŽERA? Porodica kralja folka ogorčena, Dervišević nije poslao vozača po Šaulića!
Foto: Privatna arhiva

Tuga i bes

KOBNA IGRA SUDBINE! ŠABAN POGINUO GREŠKOM MENADŽERA? Porodica kralja folka ogorčena, Dervišević nije poslao vozača po Šaulića!

Stars -

Porodica pokojnog Šabana Šaulića, koji je poginuo u saobraćajki pre sedam dana u blizini nemačkog grada Bilefelda, ogorčena je i ljuta na menadžera Sabita Derviševića što nije poslao vozača i automobil po pevača da ga odveze do aerodroma kobnog jutra kada se dogodila nesreća, saznaje Kurir.

Da je to uradio, kralja narodne muzike na aerodrom ne bi povezao klavijaturista Mirsad Kerić, koji je tragično nastradao. Dervišević je po usmenom dogovoru trebalo da obezbedi prevoz Šauliću i nije bilo ni najmanje sumnje da će on to ispuniti. Međutim, to se nije desilo, pa je Kerić, koji inače živi u Ofenbahu, seo za volan svog "seata" kako Šaban ne bi zakasnio na let za Beograd.

foto: Printscreen/TV Pink

"Sabit je, kao i mnogo puta do tada, organizovao Šabanov nastup u Nemačkoj i on je bio u obavezi da obezbedi avionske karte, smeštaj u hotelu, automobil i vozača koji će ga odvesti od aerodroma do hotela i na mesto gde nastupa. Do sada je uvek tako bilo. Kad god je tamo pevao, na aerodromu ga je čekao neki veliki automobil koji mu je bio na raspolaganju sve dok boravi u Nemačkoj. Međutim, 17. februara ujutru vozač i automobil jednostavno se nisu pojavili ispred hotela u kojem je Šaban odseo, pa je on morao da probudi Mirsada Kerića i da ga zamoli da ga on odveze na aerodrom da ne zakasni na let. Zbog toga je Šaban bio jako ljut, o čemu je u prvoj ispovesti svedočio i njegov kum Boban Stojadinović, koji je bio s njima dvojicom u hotelu, a potom i u automobilu kada se dogodila nesreća", kaže naš sagovornik blizak porodici pokojnog pevača.

foto: Damir Dervišagić

Od momenta kada se dogodila nesreća, Sabit se više nije javio Šaulićima, s kojima je bio blizak jako dugo. Nije im izjavio čak ni saučešće povodom tragičnog događaja.

foto: Privatna Arhiva

"On se uopšte nije oglašavao. To je iznenađujuće jer je decenijama sarađivao sa Gocom, a Šabana je uvek nazivao prijateljem. Nije poslao čak ni poruku da izjavi saučešće. Ipak, došao je na Šabanovu sahranu, ali nisam video da je prišao porodici. Verovatno je čuo da su ogorčeni na njega jer nije ispoštovao dogovor", zaključio je naš sagovornik, dok je porodica Šaulić bila nedostupna za komentar.

Sabitu Derviševiću poslali smo poruku da prokomentariše naša saznanja, koja on u odgovoru nije demantovao i poručio je sledeće:

- Samo da mi je znati ko je taj sagovornik. Verovatno je ćorav pa me nije video u kapelici na Novom groblju. Možda i u grob ponesem tajnu zbog čega je moj prijatelj leteo preko Dizeldorfa. Ovo je više nego sramno - napisao je Dervišević na svom Fejsbuk profilu komentarišući navode Kurira.

Hvali se prijateljstvom

Sabitov Fejsbuk profil pun slika sa Šabanom

Da je Dervišević dobro poznavao Šaulića, svedoči i njegov Fejsbuk profil na kome ima dosta fotografija sa njim, a kao profilnu je postavio jednu na kojoj se, osim njih dvojice, nalazi i Mirsad Kerić.

U intervjuu koji je za bosanske medije dao posle nesreće, Dervišević, koji je poznat i po nadimku Saša Menadžer, rekao je da je sa kraljem folka bio "kućni prijatelj":

"Od '69. godine, kada se pojavio, ja sam ga obožavao. I kao pevača i kao čoveka. Tolike godine smo sarađivali. Bili smo kućni prijatelji", pohvalio se Sabit, koji je o tezgi posle koje su Šaban i Mirsad izgubili život rekao:

"Ja sam dogovorio ovu tezgu, ali nisam išao sa njima jer sam imao obaveze prema drugom pevaču. I budući da je on mlad dečko, Šaban bi ponekad na koncert išao sam. Prvu tezgu posle rata ja sam mu ugovorio i, pogledajte sudbinu, i poslednju".

foto: Printscreen Privatna Arhiva

Kurir.rs/Ivan Ercegovčevič/Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track