Najnovije vesti

KBC ODGOVARA POVODOM NAVODA PEVAČEVE UDOVICE: Sinan Sakić je lečen po savremenim metodama, a mi smo trpeli stalne napade i vređanje njegove porodice! Na zahtev Sabine Sakić smo ga otpustili iako smo je upozorili na njegovo teško stanje
Foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić

Reagovanje

KBC ODGOVARA POVODOM NAVODA PEVAČEVE UDOVICE: Sinan Sakić je lečen po savremenim metodama, a mi smo trpeli stalne napade i vređanje njegove porodice! Na zahtev Sabine Sakić smo ga otpustili iako smo je upozorili na njegovo teško stanje

Stars

Na profilu pokojnog pevača Sinana Sakića njegova supruga Sabina izrekla je niz navoda na račun Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju i profesora Ćulafića, na šta su iz te medicinske ustanove reagovali navodeći da ništa od navedenog nije istina.

"Pacijent S.S promljen je na Kliniku za GEH 27. aprila 2018. radi dalje dijagnostike i lečenja. Tokom lečenja pacijenta sprovedene su sve mere savremenog lečenja, terapijska izmena plazme uz antibiotike, infuzione rastvore sa lekovima za encefelopatiju uz korekciju elektronskog statusa i svakodnevni monitornig svih parametara. 

foto: Dragana Udovičić

Tokom lečenja pacijenta u jedinici Intenzivne nege, supruzi pacijenta izdata je potvrda za posete od 8 do 20 sati, ali su na Intenzivnoj nezi bez propusnica i van naznačenog termina, neovlašćenom boravili i ostali članovi porodice. Takođe, pored pacijenta, porodica je postavila laptop sa kamerom, koji je kontinuirano snimao pacijenta, a supruga i ostali članovi porodice su neovlašćeno fotografisali medicinsko osoblje i ostale pacijente i pored sugestija zdravstvenih radnika da to ne rade", piše između ostalog u saopštenju Kliničkog centra, dodajući da je pacijent otpušten na zahtev supruge. 

"Sa pogoršanjem stanja pacijenta, dolazi i do ispoljavanja agresije i krajnje nedoličnog ponašanja članova porodice prema medicinskom osoblju, stalnih pretnji i vređanja sestara i lekara koje je ugrožavalo redovan proces rada na Klinici i zbrinjavanje pacijenata na Intenzivnoj nezi. Konačno, 16. maja na izričit zahtev supruge (potpisana otpusna lista od strane supruge) pacijent se uz sve predočene mere rizika i suprotno stavu lekara, otpušta sa Klinike sa GEH u teškom stanju", piše u saopštenju, uz napomenu da su svi zdravstveni radnici maksimalno bili tolerantni i puni raumevanja prema članovima porodice. 

foto: Dragan Kadić

Kurir.rs/Foto Dragana Udovičić/Dragan Kadić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...