Najnovije vesti

ŠABAN JE GOCU VODIO NA PECANJE, PA U KAFANU! BILI SU NERAZDVOJNI: Božinovska se setila pokojnog druga koji je obožavao PROVOD, a samo jedna stvar je u tome mogla da ga PREKINE!
Foto: Dragan Kadić

USPOMENA NA KRALJA MUZIKE

ŠABAN JE GOCU VODIO NA PECANJE, PA U KAFANU! BILI SU NERAZDVOJNI: Božinovska se setila pokojnog druga koji je obožavao PROVOD, a samo jedna stvar je u tome mogla da ga PREKINE!

Stars

Goca Božinovska je ispričala detalje svog života vezane za pokojnog Šabana Šaulića, koji ju je kako kaže, mnogo toga naučio.

Pevačica je Šabana upoznala još sa 19 godina kada je bila u braku sa Radetom Vučkovićem, koji je bio Šaulićev prijatelj i saradnik. Ona se prisetila da je u to vreme bila nerazdvojna sa pokojnim pevačem, sa kojim je čak išla i na pecanje.

foto: Ana Paunković, Damir Dervišagić

"Po ceo dan smo čekali da riba zagrize. To je bila i ostala Šabanova najveća strast, pored muzike. Zanimljivo je da on ništa od ulova nije nosio kući, sve je delio društvu", prepričava Goca i dodaje da je posle toga uvek išla sa bivšim mužem i Šabanom u kafanu.

Božinovska je i dalje neutešna zbog tragedije koja je Šabana zadesila, a istakla je da je uvek bio pravi drug i kavaljer, pa i da je uvek plaćao piće za sve u kafani. Pevačica kaže da je najmanje jeo, ali da je naručivao i hranu za sve i ostajao poslednji. Jednostavno, da je uživao u muzici.

foto: Printscreen/YT

Jedina stvar koja je mogla da prekine "lumpovanje" bila je Šabanova supruga Goca.

"Ako bi ga supruga Goca nazvala i rekla da nekom detetu nije dobro, da se nešto dešava, samo bi tada ustao i otišao. Deca su mu bila svetinja", rekla je Božinovska.

Ona je dodala i da nikada nije glumio veličinu i da je bio fenomenalan kolega, brižljiv prema svima. Na nastupima je, kako kaže Božinovska, dobijao najveći bakšiš:

foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić

"Znali smo da će biti mnogo love ako Šaban peva. Njega nisu čašćavali sa 100 evra kao nas ostale, već sa 500 evra. On bi to sve podelio sa kolegama. Eto kakav je čovek bio!"

Goca je ispričala i anegdotu iz prošlosti, kada je sa Šabanovom ženom išla da proverava Šaulića i Vučkovića. Zatekle su ih same u kafani, bez devojaka, a onda su sele za susedni sto.

"Šaban priđe, kaže: "Gde ste mačke", i ode. Posle nekog vremena oni odu kući i ostave nas tu", ispričala je Goca.

foto: Dragan Kadić

Kurir.rs/Informer, Foto: Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...