Najnovije vesti

BAKI B3 ŽALI ZA PERIODOM DEVEDESETIH: Uhvatio sam zadnji voz da napravim nešto! Đole je mene i Gagija STALNO TERAO DA SE TAKMIČIMO!
Foto: Youtube Screenshot

Nostalgija

BAKI B3 ŽALI ZA PERIODOM DEVEDESETIH: Uhvatio sam zadnji voz da napravim nešto! Đole je mene i Gagija STALNO TERAO DA SE TAKMIČIMO!

Stars

Andrija Đogani, poznatiji kao Baki B3, doživeo je veliku popularnost s Đogani fantastikom, a zatim je 1996. osnovao svoju grupu i stekao simpatije publike hitovima "Još pet minuta" i "Olovna ruka".


U intervjuu za Kurir Baki otkriva kako je izgledao rad s njegovim stričevima Đoletom i Gagijem, od kojih se u vreme devedesetih godina nije odvajao.


- Uhvatio sam zadnji voz tih devedesetih. Snimio sam prvu pesmu "Još pet minuta", iako nisam imao časove pevanja. Bio sam samo član Đogani fantastika i imao sam uspeha. Dok moje pesme budu živele, živeću i ja. Nikad ne moram više ništa da snimim, jer me i danas zovu ljudi za žurke i nastupe.

 

 

foto: Fejsbuk


Da li ti je bilo teško da naučiš sve te pokrete?
- Kako može da bude teško, potičem iz generacije kada su bili popularni filmovi kao "Fleš dens". A onda je Đogani fantastiko Gagija i mene preusmerio ka tom plesu. Đole je na mene i Gagija mnogo toga preneo.


Kako si funkcionisao sa stričevima Đoletom i Gagijem, jesu li ti bili autoritet?
- Gagi je stariji od mene mesec dana, a Đole jeste bio autoritet. Stalno nas je terao da se takmičimo. Jednom nam je rekao: "Hajde da vidimo, od vas dvojice ko bolje igra, vodim ga na more". Mi se ubijemo od đuskanja, bacamo se po sobi ili nam da bokserske rukavice i ko pobedi, ide na more. Poubijamo se Gagi i ja, padamo u nesvest, a on na kraju kaže: "Pakujte kofere, idete obojica". Njemu je bilo važno da nam da podstrek da se potrudimo.

 

foto: Printscreen


Mogao si da kreneš pogrešnim putem da nije bilo Đoleta, pa su devedesete i u tom smislu značajne za tebe.
- Krenuo sam lošim putem, kao dete razvedenih roditelja. Završio sam s druge strane zakona dva puta, dok se Đole nije pojavio i rekao mi: "Ti ne pripadaš tom svetu, moraš da se vratiš normalnom putu i plešeš, da snimiš neku pesmu". Ja sam to poslušao i on je zaslužan što sam povukao ručnu i vratio se u normalu.


Kako pamtiš to vreme kad je reč o devojkama?
- Bilo je prirodnije, devojke su bile drugačije. Nisi mogao tek tako da smuvaš koju hoćeš devojku, a morao si da se pokažeš kao dobar denser da bi smuvao neku ribu. Kako da ne žalim za tim vremenom. To mi je bilo top vreme!

 

 

foto: Fejsbuk


Kome su se devojke najviše nabacivale?
- Pa meni (smeh). Đole je bio šmeker, ja sam ipak bio klinac, oko njega su se stalno vrtele žene. Bio je šef grupe i Đole mi je bio idol. Težio sam ka tome i uvek mi je u podsvesti bilo da budem kao on. Onda sam i ja išao na tu priču, otvarao škole, klinke su se ložile, dolazile i odlazile i svako je bio u svom šmek fazonu da bi te ribe startovao.

 

foto: Fejsbuk

Ko je bio glavni za pare?
- Đole, naravno. On je bio kasa. Mi nismo razmišljali tad o parama, samo o plesu. Što smo bili stariji, imali smo veću potrebu za novcem.


Da li vam je Đole davao džeparac ili ste imali honorare?
- Džeparac, naravno, ali nam je davao kako god. Imali su svi i procenat od nastupa.

 


Da li si više zarađivao kao Đogani fantastiko ili kao Baki B3?
- Više sam zarađivao samostalno. U grupi Đogani nas je bilo desetoro, iako je tad budžet bio okej, ali imali smo džeparac od 20 do 50 maraka, u zavisnosti od toga koliko je ko u grupi. Kad sam shvatio da mogu sam i da igram i da pevam, kao i Gagi, osamostalio sam se.

 

Kurir.rs, Nevena Mijušković/ Foto: Printscreen

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...