Najnovije vesti

PRVI SE SKINUO GO I BIO S*KS SIMBOL: Ovaj pevač ženio se 10 puta, ima 11 dece, a iza sebe je ostavio VELIKE HITOVE! Jednog čoveka je OBOŽAVAO! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/YT

SEĆANJA

PRVI SE SKINUO GO I BIO S*KS SIMBOL: Ovaj pevač ženio se 10 puta, ima 11 dece, a iza sebe je ostavio VELIKE HITOVE! Jednog čoveka je OBOŽAVAO! (FOTO, VIDEO)

Stars

Hašim Kučuk Hoki rođen je 1946. u Fojnici, u siromašnoj porodici. U detinjstvu je bio čobanin, a sa 15 godina se prvi put oženio pastiricom u koju se zaljubio.

Godine 1967. otišao je u vojsku, gde je naučio da čita i piše. U rodnom gradu je zbog čistog i snažnog glasa punih 14 godina bio mujezin - sa minareta je pozivao vernike na molitvu. Prvu svoju pesmu, tužbalicu za umrlim ocem "Nema te više, Alija", snimio je 1964. godine, a zvezda je postao sedam godina kasnije, kad je snimio "Nazdravite, drugovi".

foto: Printscreen/YT

Pažnju je privlačio i izgledom nekarakterističnim za tadašnje pevače narodne muzike - sa "bitlsovskim" imidžom, dugačkom kosom i tamnim naočarima izgledao je rokerskije od mnogih tadašnjih socijalističkih rokera! Godine 1972. našao se u centru nesvakidašnjeg skandala: go do pojasa slikao se za poster tada tiražnog lista Sanja, što je sablaznilo konzervativnu javnost. Treba imati na umu da su u to vreme pevači na festivalima, i zabavnim i narodnim, nastupali u odelima, neretko sa leptir-mašnom. Hoki je među narodnjacima prvi postao seks-simbol.

Ukupno je prodao više od 40 miliona ploča i kaseta. Iako je imao blistavu karijeru, najvećim uspehom smatrao je to što je pevao čoveku koga je, govorio je, najviše voleo - Josipu Brozu Titu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by No.1! (@narodnjaci_no.1) on

Kurir.rs, Foto: Printscreen/YT

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...