AMIR BJELANOVIĆ TULA IZGUBIO NAJTEŽU BITKU: Preminuo gitarista Dina Merlina i najbolji prijatelj Milića Vukašinovića
Foto: Pritnscreen

U 57. godini

AMIR BJELANOVIĆ TULA IZGUBIO NAJTEŽU BITKU: Preminuo gitarista Dina Merlina i najbolji prijatelj Milića Vukašinovića

Stars -

Amir Bjelanović Tula, koji je sarađivao sa Merlinom dugi niz godina, preminuo je u 57. godini

Sarajevski gitarista, kompozitor i tekstopisac Amir Bjelanović Tula preminuo je u sredu, 11. septembra, u 57. godini. Bio je nekadašnji član grupe "Merlin", a godinama kasnije sarađivao je sa Dinom Merlinom.

Preminuo je nakon dugogodišnje borbe sa rakom želuca i jednjaka. Tula je surađivao s brojnim bendovima i poznatim muzičarima. Najviše je radio s Dinom Merlinom (56) kao član nekadašnjeg benda 'Merlin', ali i godinama kasnije.

Dino je, kao i mnogi muzičari na prostorima bivše Jugoslavije duboko potresen ovom tužnom vešću, a od prijatelja i kolege oprostio se na društvenim mrežama.

"Dragi Tula, mislim na tebe. Uvek ćeš imati posebno mesto u mom srcu. Tvoj Dino", napisao je Merlin uz njihovu zajedničku fotografiju.

Od muzičara se oprostio i Milić Vukašinović čiji je Tula bio najbolji prijatelj, a svoju tugu iskazao je takođe na društvenim mrežama.

"Danas mi je umro najbolji prijatelj i kolega iz Sarajeva, Amir Bjelanović Tula, bivši gitarista grupe Merlin. Izvanredan čovek i drug, neka mu je laka zemlja, zbogom Tula, jarane", napisao je Milić.

Preminuli muzičar početkom godine je bio na operaciji i osećao se dobro poslednjih meseci.

Kurir.rs/Radiosarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track