PORODILA SE U SIDNEJU! Nina je Srbiju predstavljala na Evroviziji, nestala sa scene, a sada se porodila i sinu dala ime iz SLOVENSKE MITOLOGIJE!
Foto: printScreen Jutjub

Sreća i radost!

PORODILA SE U SIDNEJU! Nina je Srbiju predstavljala na Evroviziji, nestala sa scene, a sada se porodila i sinu dala ime iz SLOVENSKE MITOLOGIJE!

Stars -

Pevačica Nina Radojičić predstavljala je 2011. godine Srbiju na Evrosongu sa pesmom "Čaroban", nakon čega se povukla sa muzičke scene.

Pevačica se porodila u Sidneju, gde već duže živi. Nina, kojoj je pravo ime Danica, porodila se u Sidneju, a fotografiju sa suprugom i tek rođenim sinom kojem su dali ime Vid objavila je na Instagramu.

Na Evroviziji koja je tada održana u Nemačkoj zauzela je 14. mesto sa 22 godine, a sada se našla u najvažnijoj ulozi - ulozi majke.

Inače, pesmu "Čaroban" komponovala je Kristina Kovač, koja se takođe odselila iz Srbije i trenutno živi u Stokholmu.

foto: Printskrin/Facebook

Ime Vid je latinskog poreka izvedeno od reči "vita", što znači "život". Ime se veoma rasprostranilo u raznim oblicima posle srednjeg vijeka u čast svetog Vida, koji je jedan od najznačajnijih ranohrišćanskih svetitelja. No na slavenskom govornom podneblju je upitno da li ime dolazi iz hrišćanstva ili pak iz slavenske mitologije. Naime, u slavenskoj mitologiji je Svetovid četvoroglavi bog koji je povezan sa ratovima i proricanjem. Sa svoje četiri glave je pogledom mogao obuhvatiti sve strane sveta (Svevid). O njemu su ovisili uspesi ratnih pohoda, trgovina i bogatstvo žetve. Postoji tumačenje i da je ime izvedeno od starogermanskog "vidu" što znači "drvo", "šuma", ili od starogermanskog "vitus" što znači "voljan". I na kraju, pored svih ovih tumačenja imena da dodamo nepobitnu činjenicu da "vid" na našem jeziku znači " moć gledanja", "vid očinji".

Kurir.rs/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track