GORAN MARKOVIĆ UTAJIO POREZ: Uhapšen voditelj Nemoguće misije
Foto: Printscreen

LISICE

GORAN MARKOVIĆ UTAJIO POREZ: Uhapšen voditelj Nemoguće misije

Stars -

Bliski saradnik Saše Mirkovića priveden u Zagrebu po poternici države Srbije zbog prisvajanja čak sedam miliona dinara

Goran Marković, producent i voditelj nekada najgledanijih emisija „Nemoguća misija“ i „Rikošet“ na TV Pink, uhapšen je u Zagrebu po poternici srpskog pravosuđa koje ga traži zbog krivičnog dela utaje poreza, preneli su tamošnji mediji!

Marković je zajedno sa svojim kumom Sašom Mirkovićem, estradnim menadžerom i bivšim političarem, bio obuhvaćen policijskom akcijom „Šetač“!

Kako prenose mediji iz Hrvatske, Marković je u sredu izveden pred nadležnog sudiju.

- Poznati voditelj i producent izveden je pred nadležnog sudiju zagrebačkog županijskog suda koja mu je odredila ekstradicijski istražni zatvor! Prema optužbi naše zemlje, Marković je kao odgovorna osoba pomenute firme lažno prikazivao nabavku usluga od firmi koje su bile pod kontrolom članova kriminalne grupe raskrinkane 2010. godine. Na osnovu fiktivnih faktura izvučeno je oko sedam miliona dinara, pa se Marković tereti da je izbegao plaćanje poreskih obaveza državi u visini od oko 2,5 miliona dinara - kažu oni i dodaju:

- Nadležni sud tek treba da odluči o njegovom izručenju Srbiji. Tamošnje tužilaštvo teretilo ih je za fiktivno poslovanje preko firme „Medija vizards“, odnosno za utaju poreza i pranje novca.

Goran Marković, zvani Pikaso, pobegao je iz Srbije u oktobru 2017. godine, a poternica za njim raspisana je u januaru 2018. godine. Spekulisalo se da se sklonio u Makedoniju zajedno sa svojim kumom, koji je imao još niz sudskih procesa u Srbiji.

Mirković je ovog leta uhapšen u Budvi i izručen Beogradu, dok je Marković sada pao u Zagrebu.

Kurir / B. T.

Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja