RAŽNATOVIĆI PROSLAVILI KRSNU SLAVU: Ceci snajka spremila Svetog Nikolu
Foto: Damir Dervišagić

Bogato

RAŽNATOVIĆI PROSLAVILI KRSNU SLAVU: Ceci snajka spremila Svetog Nikolu

Stars -

Pe­va­či­ca je u svom do­mu do­če­ka­la Bo­g­da­ni­ne ro­di­te­lje i bro­je pri­ja­te­lje,
a po­hva­li­la se da je Ve­lj­ko­va su­pru­ga bri­nu­la o đakonijama

Sve­tla­na Ce­ca Ra­žna­to­vić obe­le­ži­la je ju­če kr­snu sla­vu Sve­tog Ni­ko­lu u po­ro­di­č­nom do­mu.

Pe­va­či­ca je pro­šle go­di­ne sla­vu pre­da­la si­nu Ve­lj­ku Ra­žna­to­vi­ću, ko­ji se ože­nio u no­ve­m­bru i sa­da sa su­pru­gom Bo­g­da­nom na­sta­vlja tra­di­ci­ju obe­le­ža­va­nja na­rod­no-cr­kve­nog obi­ča­ja u kru­gu po­ro­di­ce, pri­ja­te­lja i ku­mo­va.

foto: Damir Dervišagić

Domaćin je u cik zore posetio crkvu i odneo slavski kolač, dok je njegova žena sa svekrvom i njenom majkom Mirom Veličković pripremala bogatu trpezu. Kako saznajemo, na posnom meniju našle su se brojne salate, kanapei, riblja čorba, sarma, prebranac, razne vrste ribe i mnoga druga jela. Tradicionalno, gosti su tek uveče počeli da dolaze, a među njima su bili: Aleksandra Janković, Dragan Marković Palma sa suprugom, Žika Jakšić, Dušica Jakovljević, Vuk Kostić i mnogi drugi.

1 / 5 Foto: Damir Dervišagić

U domu Ražnatovića svako ima svoje zaduženje i obaveze kada su slavlja u pitanju. - Ceca je prava domaćica i u njenom domu se poštuju svi praznici. Ove godine njena porodica je bogatija za još jednog člana - snajku, koja sa njenim sinom učestvuje u spremanju krsne slave. Bogdanini roditelji, sestre i uža familija prvi put će biti na Nikoljdanu u domu Ražnatovića. Iako je u drugom stanju, Bogdani ništa nije teško da uradi, pa barabar sa svekrvom i baka Mirom učestvuje u spremanju trpeze za goste. Bilo je tu svega i svačega, Ražnatovići ne štede na slavlju. Naravno, biće i muzike, ali tek kada se završi večera i ispoštuju svi običaji - završava naš izvor.

foto: Sonja Spasić

Bo­g­da­ni­ni ro­di­te­lji, se­stre i uža fa­mi­li­ja pr­vi put će bi­ti na Ni­ko­lj­da­nu u do­mu Ra­žna­to­vi­ća. Ia­ko je u dru­gom sta­nju, Bo­g­da­ni ni­šta ni­je te­ško da ura­di, pa ba­ra­bar sa sve­kr­vom i ba­ka Mi­rom uče­stvu­je u spre­ma­nju tr­pe­ze za gos­te. Bi­lo je tu sve­ga i sva­če­ga, Ra­žna­to­vi­ći ne šte­de na sla­vlju. Na­rav­no, bi­će i mu­zi­ke, ali tek ka­da se za­vr­ši ve­če­ra i ispo­štu­ju svi obi­ča­ji - za­vr­ša­va naš izvor.

Kurir / Lj. Stanišić

Foto: Nemanja Nikolić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja