SIROTINJA SMO, IZDRŽAVAM I SINA I SNAJKU: Nada Topčagić otvorila dušu, a evo zašto planira ŠTRAJK ispred SKUPŠTINE!
Foto: Damir Dervišagić

NEZADOVOLJNA

SIROTINJA SMO, IZDRŽAVAM I SINA I SNAJKU: Nada Topčagić otvorila dušu, a evo zašto planira ŠTRAJK ispred SKUPŠTINE!

Stars -

Nada Topčagić kaže da je Aleksandar Vučić njen omiljeni političar, ali nikada nije pokušala da preko njega ostvari neke ciljeve, kao na primer da peva na Trgu, što je njena najveća želja.

"Mnogo bih volela da pevam na Trgu. Umreću, a neću dočekati taj dan. I Šaban, koji je bio legenda naše narodne muzike, isto je želeo, a nije dočekao. Narodnjaci nikada ne pevaju na trgovima. Nema logike, jer smo mi mnogo jeftiniji od ovih koji pevaju i uzimaju ogromnu lovu. Svi narodnjaci da se skupe ne koštaju koliko košta jedan pevač koji peva na Trgu", rekla je Nada i nastavila:

foto: Kurir

"Godinama je tako, nije to od juče. Poslednjih 10, 15 godina je situacija takva, ali ja sam rekla - izboriću se. Ići ću do kraja, do samog predsednika Vučića. Sešću ispred Skupštine i reći ću: "Ljudi, čujte i počujte!". Ozbiljno vam kažem, ne šalim se."

Topčagićeva kaže da ipak ne bi pravila veliki koncert u Beogradu jer ne želi da se "lakta".

"Ko će meni da organizuje koncert? Ja nisam tip da vučem nekoga za rukav i da molim. Da bi održao koncert, moraš imati ljude koji će ti sve to organizovati", kaže Nada i priznaje da li ju je iskrenost u životu koštala:

foto: Damir Dervišagić

"Kako nije. Pevala sam kad je Vukovar pao. Došao je autobus na Kosančićev venac i rekli su mi: "Nado, morate ići za Vukovar". Ja sam tamo odrasla i svoje detinjstvo sam tamo provela. Nisam ni pitala ko me zove i zašto treba da idem, samo sam krenula. U autobusu pola oružja, pola vojske, i ja sa njima. Rat bukti, a ja idem da pevam. Dvadeset godina nakon toga, meni je zabranjeno da pevam i u Hrvatskoj i u Bosni, zbog toga. Rekli su mi da sam izgubila milione jer sam tamo zabranjena. Ne smem da uđem ni u Osijek. Bila je neka dodela nagrada, ni po nju mi nisu dali da odem. Kako me nije koštao moj jezik?! Bila sam kao Marlen Ditrih. Pevala sam tada ne znajući ni za koga pevam ni da će mi to biti poslednje pevanje tamo."

Nada dodaje da postoji mnogi koji su ljubomorni na nju, pa otkriva da li ima posla i kako živi iako ima stan na Kosančićevom vencu i kuću na Tari.

"Ma teško. Često kažem da smo sirotinja. Nemamo ništa. Nikakve kule, gradove. Niko ništa ne radi u mojoj kući. Ja sve izdržavam. I sina i snajku. Samo ja radim. Teško je...", izjavila je Nada, koja više ne razgovara sa kolegom Marinkom Rokvićem.

"Ne razgovaramo. On je dobrica jedna, dobar je čovek, isto kao i ja, ali eto. Desio se taj nemili događaj... I danas ne znam ko je kriv i da li je to neki dogovor između njega i Saše Popovića da me zezaju, provociraju... Ne znam šta se tu desilo, ali eto, nismo se pomirili. Sad kad bih mu prišla, on bi rekao: "Ti si kriva", i opet bi nastao haos. Ne vredi. Mi smo ostarili na sceni zajedno i žao mi je što sada ne razgovaramo, ali neću da se bespotrebno izlažem stresu", zaključuje pevačica.

foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs/K.Đ/Alo, Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja