SVEKAR MAJE MARIJANE DUGUJE 70.000 € IVANINOJ SVEKRVI!? On se izvukao, a ona plaća sudske troškove! HIT PRIČA!
Foto: Privatna Arhiva, Damir Dervišagić, Pink.rs

OVAKO NEŠTO IMA SAMO U SRBIJI

SVEKAR MAJE MARIJANE DUGUJE 70.000 € IVANINOJ SVEKRVI!? On se izvukao, a ona plaća sudske troškove! HIT PRIČA!

Stars -

Mirjana Simić tvrdi da je pre deset godina pozajmila 30.000 evra Stanislavu Šmakiću, ali da joj on do danas taj iznos nije vratio, već je imovinu prebacio na sinove, pa presuda ne može da se izvrši

Ivana Šašić i Maja Marijana su koleginice sa estrade i jedna sa drugom uvek su imale čiste račune. Ali to, po svemu sudeći, ne važi i za članove njihove porodice.

Kako Kurir saznaje, Majin svekar Stanislav Cane Šmakić pre deset godina pozajmio je 30.000 evra od Ivanine svekrve Mirjane Simić, a taj iznos joj nije vratio. Zbog duga su završili na sudu, koji je u aprilu prošle godine doneo pravosnažnu presudu da Šmakić Ivaninoj svekrvi vrati novac.

Pored toga, kamate su 40.000 evra, što znači da kada se podvuče crta, Marijanin svekar mora da isplati oko 70.000 evra Ivaninoj svekrvi.

Detalje ovog slučaja nam je ispričala Ivanina svekrva kada smo je pozvali za komentar.

Kućni prijatelj

"Marijanin svekar mi je bio kućni prijatelj. Verovala sam mu i zbog toga sam mu i pozajmila novac. On je tada želeo da u porodičnoj kući pravi bazen i falilo mu je 30.000 evra. Tada sam prodala nekretninu, a deo sam dala Canetu. Potpisali smo priznanicu o pozajmici i sve je bilo u redu. Međutim, kako je dogovoreni rok istekao, a on nije vratio dug, tužila sam ga. Suđenje je trajalo godinama. U aprilu prošle godine sud je doneo rešenje da Cane mora da isplati kamatu, glavnicu, kao i da plati sudske troškove, izvršitelje, advokata. Kada se sve to izračuna, Šmakić je dužan oko 70.000 evra, ali on to i dalje ne izmiruje", tvrdi Simićka, kojoj je, iako je ona oštećena, stiglo rešenje da mora da uplati 193.000 dinara na ime sudskih taksi.

Zaštitio imovinu

"Pošto sud od Marijaninog svekra ne može da naplati dugovanja jer je svu imovinu prebacio na sinove, oni su mi poslali obaveštenje da ja moram to da izmirim. Takođe, izvršitelji imaju kod sebe predmete koji su u vezi sa Stanislavom, a koje ne mogu da naplate. Veoma sam razočarana. Učinila sam uslugu, a onda me je on napravio budalom i izbegava da mi vrati ono što mi pripada. Takođe, ne mogu da verujem da od mene traže da plaćam takse, a ja sam ta koja je oštećena. On je svoju imovinu zaštitio, uživa u raskoši, meni dug ne vraća, a država me juri. Samo želim pravdu i da se pošteno završi ovaj slučaj", zaključuje Ivanina svekrva.

Pokušali smo da dobijemo Šmakića, ali se on na broj telefona poznat redakciji nije javljao. Pozvali smo i Maju Marijanu, ali kada je čula kojim povodom je zovemo, poručila je da je ne zanima ništa što ima veze sa porodicom Šmakić.

foto: dokument

Kurir/Ljiljana Stanišić/ Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva, Pink.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track