HAOS U CRVENOJ JABUCI: Žeru tužili muzičari iz benda zbog neisplaćenih honorara
Foto: Ana Paunković

Obračun saradnika

HAOS U CRVENOJ JABUCI: Žeru tužili muzičari iz benda zbog neisplaćenih honorara

Stars -

Bubnjar Darko Jelčić Cunja i gitarista Zlatko Bebek tvrde da im frontmen benda nije dao novac za desetine nastupa, zbog čega su rešili da idu na sud

Frontmena benda Crvena jabuka Dražena Žerića Žeru tužili su bivši članovi grupe, bubnjar Darko Jelčić Cunja i gitarista Zlatko Bebek zbog neisplaćenih honorara za desetine koncerata.

Upravo zbog toga će se njih dvojica naći oči u oči sa Žerom u Opštinskom sudu u Zagrebu, gde će se uskoro u okviru sudskog procesa pokrenutog 2018. godine održati ročište.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Promo

Ogromna suma

- Istina je da smo u sporu s firmom „MPB medija“ zbog neisplaćenih honorara. Iznos je toliki da bi se svima zavrtelo u glavi - ispričao je Bebek, misleći na firmu koja glasi na ime Barbare Žerić Mačele, Žerine supruge. O tužbi nije mnogo pričao ni Cunja, bubnjar koji je u bendu bio od njegovog početka pa sve do 2017. On je tada otišao u Kanadu, gde radi kao supervizor jedne građevinske firme. - Problem je u višegodišnjem dugovanju honorara koji je „MPB medija“ trebalo da isplati za odsvirane nastupe s Crvenom jabukom. Godinama mi je obećavano da će se novac isplatiti, ali to nikada nije učinjeno. Tužio sam firmu „MPB medija“, preko koje su obavljani svi poslovi Crvene jabuke, poslednjih sedam-osam godina - rekao je on.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Miroljub Radivojević/Turistička organizacija Leskovac

Poreska uprava

Navodno, problem s neisplaćenim honorarima počinje nakon prestanka saradnje sa Zrinkom Tutićem, koji je sa svojom producentskom kućom „Tutiko“ vodio grupu.

- Kad je „Tutiko“ nestao, koncerti su se dogovarali s više strana, Žera je preuzeo kompletan posao na sebe. Ugovaranje koncerata, isplate honorara, potpisivanje ugovora... Međutim, kako je u međuvremenu imao problema s poreskom upravom, otvorio je firmu „MPB medija“. Tada počinju problemi sa isplatom honorara- kaže izvor blizak članovima benda.

Takođe, Žera je navodno dužan i devojkama koje su pevale prateće vokale i ljudima koji su pomogli u snimanju albuma. Spominju se i njegovi poslovni problemi, nekoliko lizinga, kredita za stan. Njegova žena otvorila je prodavnicu tašni s vlastitim brendom, a imaju i kafić na Jarunu. Priča se da će otvoriti i drugi kafić.

- Nemam komentara. Izmišljena priča - rekao je Žera za Slobodnu Dalmaciju.

Obračun preko fejsa

Po napuštanju benda Darko Jelčić Cunja obračunao se sa Žerom putem Fejsbuka i izneo sve detalje.

- Od juče ne sviram u grupi. Iz Crvene jabuke sam teran u proteklih devet godina na vrlo smišljene načine, a pogotovo u poslednjih godinu dana. O načinima mog opstruiranja u radu i imenima iz grupe Crvena jabuka koja su mi ovo priredila detaljno ću pisati. Dražene Žeriću, oterao si mnogo ljudi iz grupe od 1994. do 2017. To nisu priče pojedinaca, to nisu blaćenja - to su činjenice koje će se dokazati, što sudskim, što medijskim putem - napisao je on tada.

Jelena Stuparušić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja