STRAVIČNA ISPOVEST MIRE KOSOVKE: Brata su mi UNAKAZILI, a majku ZAKLALI! Posle svega imam samo JEDNU ŽELJU!
Foto: Printscreen/Premijera

PROVELA 2 DECENIJE U AUSTRALIJI

STRAVIČNA ISPOVEST MIRE KOSOVKE: Brata su mi UNAKAZILI, a majku ZAKLALI! Posle svega imam samo JEDNU ŽELJU!

Stars -

Mira Kosovka (Mirjana Petričević) govorila je o svom privatnom životu i teškim trenucima. Rođena je u Đakovici, a karijera joj je prekinuta kada su počele potresne životne okolnosti.

Pevačica je dve decenije živela u Australiji, ali kaže da će joj Beograd uvek biti u srcu.

"Beograd ima posebno mesto u mom srcu. Ovde sam došla da studiram. Živeli smo tata, mama i tri brata, više su me oni vaspitavali, radila sam ceo dan. Bilo im je lakše da me oblače kao dečaka, da igramo fudbal, nisu ih interesovale lutke. Mama je zahtevala da me oblače kao muškarca, ne otac. Moj blizanac je bio sitniji i manji, pa nas je mama leti šišala do glave", govorila je Mira u "Premijeri", pa nastavila priču o porodici koja joj je ubijena:

foto: Printscreen/Premijera

"Živeli smo jako dobro, braća su bili inženjeri, a ne u sirotinji kako se priča. Moja familija je ostala dole do kraja bombardovanja, srednji brat Mića mi je ubijen 1981. godine kada su počeli prvi nemiri. Nestali su on i drugar koji su ubijeni u nedođiji. Bio je unakažen, nije imao oči, obrve, nos, ni usta. Nakon toga smo svi ostali dole. Stalno sam govorila mojoj majci da se izađe. Moja majka je zaklana i bačena, još je nisu pronašli. Pored naše kuće je most, a na ravnici je podrum vina, a tu su ležali njih petoro pet dana. Niko nije smeo da im priđe zbog vojnika koji ih je čuvao."

Jedina Mirina želja je da nađe kosti svoje majke.

"Jedina mi je želja da nađem njene kosti. Ja sam uvek osoba koja se nada, jedina želja mi je da to nađem. Otac je jedini umro kako mu je suđeno, tri, četiri godine pre mame, imao je rak pluća", izjavila je pevačica.

foto: Printscreen/Premijera

Kurir.rs/K.Đ, Foto: Printscreen/Premijera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja