LEPOJ BRENI MAJKA JE ŠILA KOMPLETE ZA NASTUPE! Pevačica progovorila o početku KARIJERE, ovaj komad ODEĆE ju je PROSLAVIO
Foto: Damir Dervišagić

HARALA OSAMDESETIH

LEPOJ BRENI MAJKA JE ŠILA KOMPLETE ZA NASTUPE! Pevačica progovorila o početku KARIJERE, ovaj komad ODEĆE ju je PROSLAVIO

Stars -

Lepa Brena osamdesetih je nosila izazovne odevne kombinacije, a posebno kratke suknje, o kojima je sada pričala.

Pevačica je priznala da nijedan komplet koji je nosila između 1982. i 1990. godine sada nema.

"Kreirale smo ih i šile moja mama i ja, a uglavnom smo pravile po dva ista modela, jer su brzo propadali na nastupima. Međutim, sačuvala sam mnoge kostime u kojima sam izlazila na scenu proteklih desetak godina. Kada ih pogledam, podsetim se gde sam u njima pevala", izjavila je Brena i dodala:

foto: Privatna Arhiva

"Mini-suknja pojavila se još šezdesetih godina, u vreme seksualne revolucije. Nosile su je, naravno, pre mene i glumice i pevačice, a ja sam je ponela na originalan način. Ta originalnost bila je nastavak one važnije, muzičke, jer su u mojim pesmama prvi put spojeni pop muzika i elementi folka. Disko-folku, kako su tada zvali moj zvuk, odgovarale su slatke stvarčice, koje sam umela da nosim. Nije bilo lako definisati, ali uvek se osećalo gde prestaje seksepil i lepa erotika, a počinje vulgarnost. Danas se vrlo lako može videti koliko je velika razlika između tih pojmova."

"Seksepilnost je nešto što žena nosi u stavu, pogledu, svojoj pameti, u svom radu, kreativnosti, pokretu... Na početku karijere smetalo mi je što su mediji preterano insistirali na mojoj seksepilnosti, iako ona nije bila prenaglašena. Kad se to čini, odvlači se pažnja od svih drugih vaših kvaliteta. Ljudi vas ne posmatraju kao osobu koja koristi mozak za razmišljanje i ima svoj stav. Svih ovih godina trudila sam se da zadržim dozu slatke erotike, koja je bliska i prihvatljiva svim generacijama. Uspela sam u tome, jer sam sama kreirala igru koja se odvija na oštrici noža", zaključila je ona.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/K.Đ/Story, Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track