TEŽAK POČETAK! Sloba je PEVAO ZA 100 €, Haris prodao samo 11 PLOČA, dok je njega IZDRŽAVALA ŽENA i stideo se!
Foto: Damir Dervišagić

POSTALI VELIKI!

TEŽAK POČETAK! Sloba je PEVAO ZA 100 €, Haris prodao samo 11 PLOČA, dok je njega IZDRŽAVALA ŽENA i stideo se!

Stars -

Početak mnogih popularnih zvezda u Srbiji, nije bio lak - ali retko ko o tome želi da govori.

Među onima koji su ikreno pričali o novcu je i Sloba Radanović.

- Kada sam počinjao da pevam, iskusnije kolege su me uglavnom šikanirale, govorile da će mi se javiti, pa me nisu nikad zvale. I pored talenta za pevanje, niko nije hteo da mi pruži šansu. Borio sam se da se malo pročuje za mene po okolini.

foto: ATA Images

Pevao sam kad me pozovu kojekuda, za 1.000 dinara, nekada i za bakšiš samo - ispričao je Sloba Radanović u jednom intervjuu.

Da je svaki početak težak potvrdio je nedavno i Haris Džinović koji se ispričao anegdotu od pre 40 godina. On je rekao da je davne 1974. godine izdao album za PGP RTS i da je bilo prodato ukupno 11 komada. Pevač se našalio na svoj račun rekavši da je sve kupio on ili njegova familija. “Sedam komada ploča sam kupio ja, a četiri familija“, našalio se Haris.

foto: Privatna Arhiva

I Zlatan Stipišić Džiboni koji je danas ozbiljno ime kako na Balkanu, tako i u svetu, na početku karijere nije imao ni dinara.

- Na početku karijere nisam dovoljno zarađivao pa meje prehranjivala supruga Sanja, koja je zarađivala tek nekoliko desetina maraka. Stideo sam se toga, rekao je Zlatan Stipišić Džiboni u jednom intervjuu.

foto: Damir Dervišagić

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track