NIGOR UTOVARAO CIGARETE NA ITALIJANSKE GLISERE! Zaradio sam dosta novca, a svi moji drugovi su to radili
Foto: Damir Dervišagić

Stars vremeplov

NIGOR UTOVARAO CIGARETE NA ITALIJANSKE GLISERE! Zaradio sam dosta novca, a svi moji drugovi su to radili

Stars -

Igor Lazić Nigor, poznati crnogorski muzičar, svoj prvi novac zaradio je 1989. godine ploveći na trgovačkom prekookeanskom brodu. Nakon toga radio je preko studentskog servisa za zapošljavanje na utovaru cigareta u italijanske glisere. Tih godina to je bilo veoma „in“ i mogao je da se zaradi dobar novac.

- Svi moji drugari koji su radili sa mnom na utovaru cigareta odlično su zarađivali, a i pljuga nam nikad nije falilo - otkrio je evocirajućí uspomene Igor.

foto: Damir Dervišagić

Kasnije, kad je era tranzita cigareta kroz Crnu Goru prošla, popularni muzičar je radio kod svog brata Gorana u njegovoj privatnoj prehrambenoj prodavnici. Od novca koji je tu zaradio kupio je prva kola, čuvenu „dijanu“, i njegovoj sreći nije bilo kraja. Istog leta, zajedno sa članovima svoje tadašnje grupe Montenigersi, imao je prvi nastup u diskoteci „Avala“ u Budvi.

- Ako se ima u vidu da smo tada još bili samo lokalna grupa, uzeli smo solidnu kintu. Bila su to super vremena i kad bih opet morao da idem iz početka, ne bih ništa menjao, jer sam uvek radio ono što sam voleo.

foto: Damir Dervišagić

Zanimljivih situacija iz tog perioda bilo je mnogo, ali jednu izdvaja kao najinteresantniju.

- U periodu kad sam radio u prodavnici, brat mi je naredio da iz njegove kuće uzmem sir iz bačve i stavim ga u rashladnu vitrinu. Zakačio sam ga na volan bicikla i tako se spuštao nizbrdo do prodavnice. U jednom trenutku kesa se pocepala, a ja sam pao pokušavajući da je zadržim. Onako izubijan i nervozan pokupio sam sir, na kojem su ostali slepljeni kamenčići, oprao ga i prodao. Nadam se da je bio ukusan, iako je možda malo krckao pod zubima - zaključio je Nigor.

Kurir.rs/ I. Ercegovčević Foto: Damir Dervišagić

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja