Najnovije vesti

PROŠLE SU DVE GODINE OD SINANOVE SMRTI! Ćerka Đulkica: Ne smemo na tatin grob! Plašimo se da će nas Rašid UBITI!
Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

Tuga

PROŠLE SU DVE GODINE OD SINANOVE SMRTI! Ćerka Đulkica: Ne smemo na tatin grob! Plašimo se da će nas Rašid UBITI!

Stars

Prošlo je dve godine od smrti Sinana Sakića, jednog od najpopularnijih pevača folk muzike i zvezde čuvene petorke "Južnog vetra", koja je harala osamdesetih godina Jugoslavijom. Preminuo je u Beogradu u 61. godini, posle nekoliko meseci borbe sa encefalopatijom jetre, ne dočekavši transplantaciju u Turskoj.

Njegovi najbliži, udovica Sabina, sinovi Alen i Medo i ćerka Đulkica, danas neće moći da poseti grob u Loznici, gde je sahranjen 4. juna 2018, zbog straha za ličnu bezbednost. U izjavi za Kurir naslednica pokojnog pevača kaže da njena porodica veoma pati što na današnji dan ne može da oda počast Sinanu.

foto: Facebook

- Što se mene tiče, bol za ocem nije prošla i mislim da nikada neće. Ista je kao i prvog dana. Cela naša porodica se loše oseća već nedelju dana i, kako se bliži godišnjica, sve je teže. Majka neprestano plače jer neće moći da ode na groblje. Zapravo, niko od nas neće smeti da ode iz straha za ličnu bezbednost jer, kao što znate, moj brat Rašid je i dalje na slobodi, a pretio nam je ubistvom i zato ne smemo da odemo u Loznicu - kaže nam Đulkica, dok je Sabina poručila da se loše oseća i da nema šta da kaže.

foto: Damir Dervišagić

Ekipa Kurira posetila je Sinanov rodni kraj i njegov nekadašnji komšiluk. Tamo svi imaju lepo mišljenje o pokojnom folkeru i njegovoj porodici, posebno o Sabini, koja je do poslednjeg dana bila uz muža i trudila se da mu olakša muke. Očekivano, niko od komšija nije smeo da se fotografiše jer su, kako su nam rekli, u strahu od odmazde Rašida Sakića, Sinanovog sina iz prvog braka, koji je pobegao iz kućnog pritvora krajem januara.

foto: Kurir

- O Sinanu i njegovoj porodici mogu sve najlepše da kažem i sve komšije isto tako misle. Sabina je dosta vremena provodila ovde posle Sinanove smrti, ali žena sad ne sme da dođe. Vidite šta se desilo sa Đulkicinom kućom. Oni se plaše Rašida, zato i ne smeju da dođu. Svi mi smo u strahu otkako je njima zapaljena kuća - rekao na jedan od komšija Sakića.

foto: Kurir

I ostali prolaznici koje smo sretali u blizini Sinanove kuće nisu hteli da se slikaju za novine.

foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić, T.Ilić

- Šta da vam kažem. Nemojte da me slikate jer neću da imam probleme. Čula sam da su Rašida videli u blizini Loznice, u Banji Koviljači i u Tršiću. Cela Loznica je u strahu od njega jer je već napadao ljude na ulici. Ne znam šta će sledeće uraditi, ali neće se smiriti dok krv ne padne. Čula sam da Sabina i ostatak porodice neće doći na obeležavanje godišnjice Sinanu, i ne čudi me, tako je i najbolje za njih - kazala nam je jedna gospođa. Ekipa Kurira

Uspešan estradni put Od bubnjara do pevačke zvezde

Sinan je rođen 1956. u Loznici. Muzičku karijeru je započeo 1978. najpre kao bubnjar, a potom i kao pevač. Uspon je doživeo početkom osamdesetih, kada je upoznao Miodraga Ilića, poznatijeg kao Mile Bas, s kojim je uradio ploču i postao deo čuvene petorke "Južnog vetra", pored Dragane Mirković, Šemse Suljaković, Mileta Kitića i Kemala Malovčića.

foto: Dragana Udovičić

U karijeri je objavio ukupno 26 albuma i osam singlova, na kojima je bilo na desetine hitova koji se i danas slušaju. Sinan je održao i dosta solističkih koncerata, poslednji je bio 3. juna 2017. na stadionu Tašmajdan u Beogradu. Dva puta se ženio. Iz prvog braka sa suprugom Velidom ima sinove Rašida i Medu, dok je u zajednici sa Sabinom dobio Alena i Đulkicu. Elvis i Ernest su sinovi iz Sabininog prvog braka, koje je Sinan prihvatio kao svoje.

Ekipa Kurira/ foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...