PREDSEDNIK SINDIKATA ESTRADE OSTAJE DRAGIŠA GOLUBOVIĆ: Prioritet nam je poboljšanje uslova rada
Foto: Damir Dervišagić

Izbori

PREDSEDNIK SINDIKATA ESTRADE OSTAJE DRAGIŠA GOLUBOVIĆ: Prioritet nam je poboljšanje uslova rada

Stars -

Samostalni sindikat estradnih umetnika i izvođača Srbije na svom četvrtom kongresu održanom 10. juna u Kombank dvorani potvrdio je poverenje svom dosadašnjem predsedniku i na ovu funkciju jednoglasno ponovo izabrao Dragišu Golubovića.

Novi-stari predsednik sindikata izabran je na period od pet godina sa 65 glasova delegata iz svih krajeva zemlje, a reizboru je prethodio izveštaj koji je podneo za rad koji je obavljen u prethodnom mandatu.

foto: Damir Dervišagić

- Mnogo posla je iza nas, ali nas očekuje i velika borba za ostvarivanje prava i poboljšanje uslova rada i života estradno-muzičkih izvođača. Tu pre svega podrazumevam korišćenje tipskog ugovora prilikom angažovanja izvođača za nastupe, što štiti njihova prava, ali i donosi novac u budžet - izjavio je Golubović i dodao:

foto: Damir Dervišagić

- Pošto su samostalni estradno-muzički izvođači i umetnici bili jedna od retkih branši koja je izostavljena sa spiska za pomoć Vlade RS tokom pandemije koronavirusa, očekujemo da pregovori koji su u toku urode plodom i da ova nepravda bude otklonjena. Ovo su samo neki od izazova, ispred nas je još mnogo zadataka, ali se nadam da ću uz vašu podršku moći da im odgovorim - završio je Golubović.

On je govorio na kongresu kome su, pored delegata, prisustvovali i predstavnici Vlade, Saveza samostalnih sindikata Srbije, Unije poslodavaca Srbije, kao i brojne druge zvanice.

I. E. / foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja