LJUTA NA MEDIJE IZ SRBIJE: Romana drugarici dala šifru za Instagram da napada novinare!
Foto: ATA Images, Instagram Printscreen

ofanziva

LJUTA NA MEDIJE IZ SRBIJE: Romana drugarici dala šifru za Instagram da napada novinare!

Stars -

Romana Panić trenutno se nalazi u zatvoru u Brizbejnu, gde će provesti naredna dva meseca, i strogo joj je zabranjeno da koristi mobilni telefon, ali je ona ipak našla način da se oglasi preko društvenih mreža. Na njenom Instagram nalogu pojavila se poruka upućena medijima koji pišu o njenom hapšenju zbog pljačkanja bankomata u Australiji. Panićeva je besna na novinare, iako je sud u Brizbejnu izdao saopštenje u kojem je pisalo zbog čega je osuđena.

foto: Facebook Printscreen, Instagram Printscreen, Shutterstock

- Gledajte svoja posla... Sram da vas bude, nemate ni stida ni srama. Želim vam da se noćas dobro naspavate i da ujutru imate još bolju insipiraciju za pisanje novih priča, jer vi ipak sve znate. Režiranje vam je jača strana, fuj - pisalo je u obraćanju, koje je ubrzo obrisano.

foto: Filip Plavčić, Kurir

Prema australijskom zakonu, strogo je zabranjeno da zatvorenici imaju mobilni telefon, ali je dozvoljeno da tokom svakog dana obave po jedan razgovor u trajanju od maksimalno 13 minuta. Svaki robijaš može da registruje deset brojeva s kojima želi da razgovara, a onda policija proverava i pita njihove vlasnike da li žele da pričaju sa zatvorenikom.

foto: Damir Dervišagić

Ako pristanu, omogući se razgovor. Romana je, prema našim saznanjima, na taj način stupila u kontakt s dugogodišnjom prijateljicom, kojoj je dala šifru svog Instagram naloga i rekla joj šta da napiše, što je njena drugarica i uradila. Ali kad je saznala da bi Panićeva zbog toga mogla da odgovora krivično jer je prekršila stroga pravila i zakon koji onemogućava zatvorenicima da se oglašavaju putem društvenih mreža, odmah je izbrisala status.

Ivan Ercegovčević/ foto: ATA Images

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track