tuga

PORODICA I PRIJATELJI SE OPROSTILI OD ISIDORE BJELICE: Emotivnim rečima su rekli poslednje ZBOGOM (KURIR TV)

Stars -

Poznata spisateljica Isidora Bjelica (52) 5. avgusta je izgubila dugogodišnju bitku, a na komemoraciji su se porodica i prijatelji oprostili od nje i rekli poslednje zbogom.

Književnica Isidora Bjelica biće sahranjena danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u 16 časova, saopštio je njen sin Lav Pajkić.

Doktorka Dušica Matović se oprostila od Isidore.

"Draga moja Isidora, nisam bila spremna da te tako brzo ispratim na poslednje putovanje, svesna da si zauvek otišla. Bile smo najbolje prijateljice, tugovale smo zajedno, radovale se, nadale se... Preživela si najgore, uvek sam ti govorila da ti se divim.", potresnim rečima se oprostila doktorka Matović.

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

Muž Isidore Bjelice, Nebojša Pajkić neutešno plače. Vila i Lav se drzali hrabro.

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

Poslednje zbogom Isidori uputila je doktorka Dragana Papić Grujić, njena dugogodišnja prijateljica.

"Bila je najveći intelektualac na ovim prostorima kojeg sam ja poznavala. Nestvarno je kako je o svakoj mogućoj temi o kojoj smo mi razgovarale, uvek znala više od nas svih", rekla je doktorka Dragana.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Majka Isidore Bjelice, Nevenka Đurović i otac Dimitrije Bjelica pristigli su utučeni na ćerkinu komemoraciju.

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić

Na komemoraciju su pristigli i Isidorin suprug Nebojša Pajkić i ćerka Vila Evanđelina Pajkić.

1 / 2 Foto: Zorana Jevtić

Komemoracija će se održati u maloj sali Sava centra danas u 12 časova, gde će porodica, prijatelji i kolege moći da se oproste od Isidore.

1 / 2 Foto: Zorana Jevtić

Lav Pajkić, sin Isidore Bjelice se pojavio tužan i utučen, pognute glave i iscrpljen.

foto: Zorana Jevtić

"Veoma je teško organizovati sahranu u vreme epidemije... Komemoracija će biti održana u subotu u 12 časova u maloj sali Sava centra, dok će sahrana biti istog dana, a moja majka biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u 16 časova".

Bjelica je objavila preko šezdeset knjiga, pedeset pod svojim imenom, a petnaest pod pseudonimom. Dobitnik je dva Beogradska pobednika za književnost, dva Zlatna bestselera, Samsungove nagrade za kulturu, nagrada Gala pisac TV Politike 2002, Najvoljenije žene 21. veka, Karić nagrade za publicistiku, nagrade za književnost studenata Sorbone i mnogih drugih priznanja za brojne humanitarne angažmane.

foto: Printscreen/Instagram

Kurir.rs / M.M. / Nevena Mijušković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja