Najnovije vesti

OVO JE BIO PRVI POSAO PLAVOG ČUPERKA! Halid Muslimović sa majkom prodavao paprike na PIJACI!
Foto: Damir Dervišagić

VREDAN

OVO JE BIO PRVI POSAO PLAVOG ČUPERKA! Halid Muslimović sa majkom prodavao paprike na PIJACI!

Stars

Halid Muslimović iza sebe ima uspešnu muzičku karijeru - brojne hitove, nagrade, prodate ploče... Put do slave za "plavi čuperak" nije bio lak, ali uspeo je da se probije i postane zvezda.

Međutim, mnogi ne znaju da Halidu pevanje nije struka za koju se školovao, niti mu je to prvi posao. Pevač je završio zanat za metalostrugara i odmah po završetku školovanja, početkom osamdesetih godina, kratko radio u železari u Jesenicama, u Sloveniji. Ipak, Muslimoviću to nije bio prvi posao, verovali ili ne.

foto: Dragan Kadić

Pevač je odmalena imao radne navike i roditelji su mu usadili da treba da zarađuje, pa je još kao dečak imao posao. Dok je išao u osnovnu školu, detinjstvo je provodio na pijaci u Prijedoru kako bi pomogao majci. On je s njom prodavao paprike i zeleniš i na taj način je novac ulazio u njihovu kuću. Njegova majka uzgajala je povrće oko kuće, nakon čega ga je nosila na pijacu. I Halid je o tome pričao pre nekoliko godina i s ponosom istakao da je radio još dok je bio dečak.

foto: Dragan Kadić

- Potičem iz prave "borbene" radničke porodice. Pomagao sam i ocu, koji je kao fizički radnik od rane zore radio u fabrici celuloze i papira "Celpak", a posle privatno, obavljajući građevinsko-tesarske radove. Ali to je bilo kad sam malo porastao, krenuo u srednju školu. U osnovnoj sam s majkom prodavao paprike i ponosan sam na to. Ponosan sam na roditelje koji su me vaspitali u fer-pleju, čestitosti i marljivosti - rekao je Muslimović.

Inače, on je ubrzo nakon završenog zanata postao pevač, a iako je tada zarađivao dosta novca, nije želeo da ostane na nižem nivou obrazovanja. Halid je 2003. godine završio četvrti stepen u Banjaluci, a pet godina kasnije je upisao Koledž za informatiku i menadžment, odsek za ekonomiju.

Kako kaže, ekonomija je bitna u svim delatnostima, što mu je bio motiv da diplomira. 

foto: Kurir

Kurir/Jelena Stuparušić/Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...