OVAKO IZGLEDA BREGIN RAJ: Kuća Gorana Bregovića na Jahorini vredi 500.000 EVRA! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

Ekskluzivno

OVAKO IZGLEDA BREGIN RAJ: Kuća Gorana Bregovića na Jahorini vredi 500.000 EVRA! (FOTO)

Stars -

Kuća koju Goran Bregović poseduje na Jahorini nalazi se na jednoj od skijaških staza na toj planini iznad Sarajeva, veličine je 450 kvadrata i njena trenutna cena na tržištu je oko pola miliona evra, kažu u tamošnjim agencijama za nekretnine.

foto: Kurir

Kurir je pre nekoliko dana posetio Jahorinu, kada smo i napravili fotografije njegove oaze u kojoj uživa tokom zimskih dana. Tamo je, po sopstvenom priznanju, napisao i brojne hitove za mnoge izvođače, jer u toj vili uvek ima dobru inspiraciju. Čak su i njegove kolege često boravile kod njega na Jahorini. Tonči Huljić i Petar Grašo su u ovoj kući 2011. snimili čuveni album "Madre Badessa", na kojem su sarađivali sa slavnim kompozitorom.

foto: Kurir

Tog dana na vili su bile spuštene roletne, a kako su pored njegove samo još dve kuće, u njima nije bilo nikoga da se raspitamo o tome kakav je Brega komšija. Da je Brega čest gost na ovoj planini, znaju radnici obližnjih hotela i restorana. Jedan od njih nam je otkrio da je Bregovićeva supruga Dženana bila tu pre nekoliko dana, ali da muzičara ovog leta nisu viđali. Od njegovog kolege smo saznali da planinska kuća čuvenog muzičara ima šest spavaćih soba, malu teretanu i bazen. Skijaši baš i ne mogu da zavire u Bregin dom, jer je s prednje strane kuća zašticena visokim drvećem, dok je s druge strane moguće videti samo jedan njen deo. Ali, kako je na kraju ulice, tu gotovo niko i ne dolazi. Mi smo primetili da se porodica Bregović sprema za zimu, jer su ispred kuće ostaci sečenog drveća za potpalu.

foto: Kurir

Kada je postao vlasnik kuće na Jahorini, a potom još nekoliko velelepnih vila u Beogradu, Zagrebu i Parizu, Brega je izjavio da je pokupovao silne nekretnine iz straha od siromaštva. - Ceo život imam strah od siromaštva. U inostranstvu nije kao kod nas, kad si na ulici, nemaš tetku da odeš na ručak, nemaš ujaka da posudiš novac. U ratu ste u jednom danu izgubili sve što ste imali. Zbog tog sam straha kupovao previše stvari. Pre rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile... Sad više ne brinem o sebi, imam decu, pa isti taj strah imam i za njih - ispričao je Bregović.

foto: Kurir

Osim kuće na Jahorini, kompozitor ima i petnaestak kuća u Beogradu, od čega su tri u naselju Senjak. Poseduje i dvospratnicu u Zagrebu koju je kupio 2005. i iznajmljuje je za 5.000 evra mesečno, a u crnogorskom mestu Perast ima dve kuće, jednu do druge. Uz njih je 2009. sagradio starački dom u koji je uložio 100.000 evra. Vlasnik je i rezidencije u Parizu, kao i vile na Bosforu, koju je kupio 2015. Njegova turska rezidencija s jedne strane ima izlaz na more koje razdvaja Evropu i Aziju, a s druge strane nalazi se u hladovini šume.

Bespravno sagrađena Vila na Jahorini bila pred rušenjem

Mediji u Bosni su u oktobru 2007. objavili da je Bregović nelegalno dogradio vilu na Jahorini, te da su zbog toga inspektori Istočnog Sarajeva naložili rušenje celog objekta.

foto: Dragana Udovičić

Osim kompozitorove kuće, na tom spisku bilo je još 14 objekata. Brega je tada podneo zahtev za legalizaciju, ali mu nadležne vlasti nisu dale odgovor, pa je nadležnost prebačena vladi Republike Srpske, koja je, izgleda, usvojila Goranovu molbu.

Ivan Ercegovčević / foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track