Najnovije vesti

PRIJATELJ U NEVOLJI: Zdravko Čolić poklonio stan u Sarajevu drugu ratnom vojnom invalidu!
Foto: Dragana Udovičić

VELIKODUŠAN

PRIJATELJ U NEVOLJI: Zdravko Čolić poklonio stan u Sarajevu drugu ratnom vojnom invalidu!

Stars
20:40h

Zdravko Čolić je poklonio stan u kojem je odrastao, u sarajevskom naselju Grbavica, svom prijatelju koji je ratni vojni invalid! Ekipa Kurira boravila je nekoliko dana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gde smo saznali mnogo zanimljivih detalja o najvećoj zvezdi na Balkanu. Stanovnici Sarajeva o Čoli imaju samo reči hvale.

Dok je živeo u tom gradu, nimalo se nije isticao niti pravio važan iako je još u to vreme bio megapopularan širom regiona. Tamo je bio sve do početka devedesetih, kada je planuo rat, pa se s porodicom nastanio u Beogradu. U naselju Grbavica Čola je dugo stanovao. Kad je okončan rat, Zdravko je, kako tvrde Sarajlije sa kojima smo razgovarali, odlučio da svoj stan pokloni prijatelju iz Visokog, koji je postao invalid zbog povreda zadobijenih u borbi i koji je ostao bez svoje imovine.

foto: Google Street View

Bio je to, kažu stanovnici grada na Miljacki, gest o kojem je cela čaršija pričala, a većina njih i danas se toga seća. Osim stana, pevač je u Bosni, u mestu Hadžići, posedovao i vikendicu. I nju je poklonio jednoj porodici iz Foče, koja je u ratu ostala bez krova nad glavom. O svojoj velikodušnosti najveća pevačka zvezda s ovih prostora nikada nije pričala, ali zato Sarajlije rado pominju koliko veliko srce ima Čola.

Nešto više od decenije nakon što je u njegovom rodnom mestu zavladao mir, Zdravko Čolić je poželeo da ponovo ima svoju nekretninu u Sarajevu.

foto: Fonet

- Materijalno mi je želja da kupim stan u Sarajevu i zbog sve češćih dolazaka u svoj grad. Nisam osoba koja štedi novac. Tokom svih ovih godina živeo sam lagodno, ne previše luksuzno i imao normalne stvari. Sada kada dolazim u svoj grad, moram da idem u hotel. Zato je moja velika želja da imam stan u rodnom gradu i mislim da ću je uskoro ostvariti - rekao je on 2007. Šest godina kasnije Zdravko je ostvario svoju želju. Prema rečima naših sagovornika, on je 2013. kupio stan u Ulici Koševo (bivša Kralja Tomislava), u najelitnijem delu Sarajeva.

foto: Google Street View

Nekretnina ima 86 kvadrata, nalazi se preko puta Parka svjetlosti i kvadrat je tada koštao 2.000 evra, što znači da je Čola ukupno za stan dao 172.000 evra. U pevačevoj PR službi nam je rečeno da on ovakve informacije neće komentarisati.

Poznate Sarajlije s drugom adresom Neki su prodali nekretnine, a neki ih izdaju

Pre rata u Bosni mnoge poznate ličnosti koje su rođene ili su živele u Sarajevu imale su svoje nekretnine, koje su početkom devedesetih morali da napuste. Neki do njih kasnije su svoje stanove prodali u bescenje, a drugi su ih zadržali u svom vlasništvu.

foto: Damir Dervišagić

Goran Bregović svoj predratni stan u naselju Čekaluša godinama izdaje, dok zimske praznike s porodicom provodi u svojoj vikendici na Jahorini. Željko Bebek takođe je sačuvao porodičnu kuću u Sarajevu, ali je već dugo rentira. Menadžer Raka Marić poseduje dva stana na Grbavici i kuću u Pionirskoj ulici, koje izdaje. Umetnici koji nisu uspeli da sačuvaju domove u Sarajevu su Haris Džinović,Branko Đurić Đura i Neda Ukraden. Glumac je imao stan preko puta Predsedništva BiH, u kojem je odrastao, a koji je spaljen u ratu.

foto: Promo

Neda je imala dva stana, jedan u centru i drugi u naselju Ciglane, kao i jedan lokal. Sve to morala je da proda nakon završetka rata. Majka Harisa Džinovića je imala garsonjeru u centru Sarajeva, ali pevač to nije "pravno uobličio", pa ta nekretnina nije u njegovom vlasništvu.

Kurir.rs / Ivan Ercegovčević / foto: Dragana Udovičić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja