PEVAČI ZAKAZALI NASTUPE U ŠVAJCARSKOJ I AUSTRIJI: Đani, Lukas, Ceca i Rasta PRVI pevaju u LUCERNU!
Foto: Nemanja Nikolić, Sonja Spasić

ŠVAJCARCI

PEVAČI ZAKAZALI NASTUPE U ŠVAJCARSKOJ I AUSTRIJI: Đani, Lukas, Ceca i Rasta PRVI pevaju u LUCERNU!

Stars -

Srpska estrada konačno može da odahne jer se stvari polako vraćaju u normalu. Iako je isprva bilo moguće da u inostranstvu pevaju samo oni pevači koji imaju papire država Evropske unije, to više ne važi za Švajcarsku, pa su neki već zakazali nastupe. Naime, Švajcarska je izbrisala Srbiju sa spiska rizičnih zemalja, ali to ne znači da naši građani tamo mogu da idu turistički. Pravo na ulazak u tu zemlju imaju oni koji imaju poslovne, radne i studentske vize. Da napomenemo, pevačima i svima koji ulaze u Švajcarsku će biti dozvoljen ulazak, ali uz negativan PCR test, ili je potrebno da provedu dve nedelje u karantinu.

foto: Shutterstock

Tako je jedan od najpopularnijih srpskih klubova u Lucernu zakazao otvaranje za kraj avgusta, kada će nastupiti Nikolja Jovanović, Relja Popović i THCF.

foto: Nemanja Nikolić

Žurka počinje od 23 časa, a broj gostiju je ograničen. Većina klubova ima stroga pravila kojih se pridržava, pa tako osoblje lokala mora obavezno da nosi zaštitne maske, kao i rukavice, a gosti na ulazu moraju da dezinfikuju ruke. U klubove za sada mogu ući samo oni koji imaju rezervacije da bi mogao da se kontroliše broj ljudi, a kada je toalet u pitanju, može da ulazi samo po jedna osoba.

foto: Printscreen/Instagram

U pomenutom klubu već 5. septembra nastupiće i naše najveće zvezde Ceca Ražnatović i Aca Lukas.

foto: Printscreen

Nesumnjivo je da će interesovanje za ovaj nastup biti ogromno, a zadovoljstvo zbog susreta je obostrano. Ceca je za Kurir otkrila da se raduje koncertu i da se nada da će sve proteći kako treba.

foto: Printscreen/Instagram

- Nadam se da će sve biti u redu i da će se koncert održati. Jako se radujem druženju s mojom publikom! Posle sedam meseci. Jako sam ih se uželela, i pevanja sam se uželela, muzike - rekla nam je pevačica.

foto: Printscreen/Instagram

Vikend posle Cece i Lukasa, 12. septembra u istom klubu, nastupiće i Stefan Đurić Rasta, Korona i Rimski. Pevači imaju posla i u drugim gradovima Švajcarske, pa tako Radiša Trajković Đani ima prvi nastup 29. avgusta u gradu Olten. U istom klubu vikend kasnije nastupiće MC Stojan.

Ziveli familijo moja???

A post shared by Djani (@djanimusic) on

Kada je u pitanju Austrija, tamo je takođe moguće putovati ukoliko imate boravišnu vizu ili poslovni razlog, a turistička putovanja i dalje nisu moguća, a našim državljanima je potreban i negativan PCR test. Među prvima će tamo nastupati, tačnije pevati na otvaranju jednog kluba Đani, i to 4. septembra u mestu Koblah. U istom klubu dan kasnije nastupiće Mile Kitić, ali njih dvojica imaju nemačke papire, pa im je olakšano da putuju.

Od pre dve nedelje naši pevači počeli su da nastupaju po Srbiji i regionu, a među prvima je u Hrvatskoj nastup imala Rada Manojlović. Sloba Radanović preksinoć je pevao u Obrenovcu, a kažu da je diskoteka bila puna do poslednjeg mesta, grupa Harikejn nastupila je u Smederevu, dok su sinoć imale tezgu u Vrnjačkoj Banji.

Najveća žurka na Balkanu Lukas u septembru pravi koncert na Tašu

foto: Printscreen

I dok se mnogi pevaču raduju što im se polako vraća mogućnost da nastupaju, Aca Lukas već planira koncert. I to za septembar. Folker je zakazao tradicionalnu najveću žurku na Balkanu na stadionu Tašmajdan za 29. septembra sa početkom u 20.30. I dok se mnogi pitaju kako je moguće pevati stadionu koji prima više od 15.000 ljudi, a nova odluka kriznog štaba je da su dozvoljena okupljanja na otvorenom do 500 ljudi, i za to ima rešenja. Postoji mogućnost da Lukas dobije posebno odobrenje kriznog štaba za ovaj koncert, ali je takođe potrebno da dostavi dokumentaciju kojom se obavezuje da će ispuniti sve mere prevencije i zaštite na koncertu.

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić / Foto: Tamara Trajković, Nemanja Nikolić, Marina Lopičić, ATA images

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track