NEKADA JE ČUVALA DECU, A DANAS JE POZNATA PEVAČICA: Lepa Brena bila dadilja Ani Štajdohar!
Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

PRVI POSAO

NEKADA JE ČUVALA DECU, A DANAS JE POZNATA PEVAČICA: Lepa Brena bila dadilja Ani Štajdohar!

Stars -

Lepa Brena je 1979. došla u Beograd, gde je upisala studije turizma na Prirodno-matematičkom fakultetu, ali odmah na početku snašle su je muke. Njena petočlana porodica živela je samo od očeve plate, on je radio kao medicinski tehničar, dok je majka povremeno zarađivala kao krojačica. To je bilo nedovoljno za finansiranje studenta u Beogradu, pa je Brena morala da se zaposli. Javila se na oglas za čuvanje dece u porodici Štajdohar, kod mladog bračnog para Cvete i Tomislava.

Njima je bila potrebna dadilja za novorođenu ćerku Anu, koja je tada imala svega nekoliko meseci. Brena je živela u malom stanu na Tašmajdanu koji joj je plaćala porodica Štajdohar i kod njih je provela nekoliko meseci. Ona u javnosti nije pričala o tom periodu, ali jeste Ana, danas poznata pevačica i bivša članica grupe Tap 011.

foto: Printscreen/Instagram

- Tog perioda se zapravo i ne sećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace. Uzgred je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom - kazala je ona jednom prilikom.

foto: Dragan Kadić

Lepa Brena je vrlo brzo shvatila da ne može da opstane u velikom gradu s malim primanjima i da uporedo studira, pa se vratila u rodno Brčko. Ipak, imala je velike ambicije i snove da postane pevačica. S lokalnim bendom u svom gradu je počela da nastupa, ali su izvodili rok muziku i tako je bilo sve dok jednog dana u Brčko nije došao sastav Lira šou. Oni su tada tražili pevačicu i Brena se javila na oglas. Ostalo je istorija.

foto: AMG

Ivan Ercegovč ević/ Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track