IVANA BANFIĆ UMESTO MIKROFONA SAD DRŽI MOTIKU: Hrvatska zvezda batalila pevanje i zasadila luk!
Foto: Aleksandar Jovanović

donela odluku

IVANA BANFIĆ UMESTO MIKROFONA SAD DRŽI MOTIKU: Hrvatska zvezda batalila pevanje i zasadila luk!

Stars -

Sve je više estradnih ličnosti koje su tokom pandemije korone shvatile da im je primarni posao na klimavim nogama i da će ubuduće biti mnogo teže da se zaradi novac od pevanja, pa brže-bolje traže alternativu. Dosta njih spas vidi u poljoprivredi, posebno u ratarstvu.

Ivana Banfić, hrvatska pevačica, objavila je fotografiju na svom Instagram nalogu na kojoj se vidi kako sređuje baštu i poručuje svojim pratiocima da je spas od krize na selu.

foto: Instagram

- S obzirom na to da sam trenutno bez estradnog posla i mogu da pevam samoj sebi ili preko neta, umesto mikrofona, uzela sam motiku u ruke i proizvodnja hrane je krenula. Na policama u prodavnicama je sve manje namirnica, treba prehraniti porodicu i podizati imunitet. Tako da sam danas sadila luk, koji je preporučljiv za jačanje imuniteta u borbi protiv virusa. Ako imate mogućnosti, posadite nešto, ako nemate njivu ili vrt, možete i u tegle na balkonu. Važno je da znamo da možemo da se prehranimo i da nismo gladni. U prirodi ima puno biljaka koje su jestive - poručila je Banfićeva.

foto: Instagram

Sličan potez napravio je i njen kolega Toni Cetinski. On je još u aprilu odlučio da se posveti radovima na selu, pa smo mogli da ga vidimo na traktoru kako obrađuje njivu i priprema je za sadnju i navodnjavanje.

- Uz poštovanje mera fizičke distance, naše bioselo i naš biovrt spremni su za sadnju nakon prve kiše, koju čekamo. Navodnjavanje spremno. Još malo i naš biovrt biće spreman za sadnju. Juhu - napisao je tada Cetinski.

Za razliku od muzičara iz regiona koji su tek tokom pandemije korone shvatili blagodeti sela, naši estradnjaci odavno su pripremili teren za crne dane. Tako je Aco Pejović od 2014. postao vlasnik vinograda u Seoni, nadomak Smedereva, koji uz pomoć radnika svake godine održava i priprema za berbu.

foto: Instagram

- Vinograd hoće slugu, neće gospodara. Još jedna od sjajnih godina za moj vinograd - pohvalio se fotografijom sa svom imanja.

Poznato je i da glumac Nenad Jezdić ima ogromno imanje u mestu Zabrdica kod Valjeva, gde poseduje plantaže voća, koje prerađuje u svojoj destileriji i od toga pravi rakiju, a takođe je i pevačica Ivana Šašić pre nekoliko nedelja objavila da se povukla sa scene i da sa suprugom uzgaja stoku u selu blizu Šapca.

foto: Vladimir Šporčić, Kurir

Ivan Ercegovčević / foto: Aleksandar Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja