RASTINO ŠOK PRIZNANJE: Pravio sam zalihe zbog KORONE! Krio sam DROGU u gaćama i veš-mašini! Ne mogu bez 20 gr dnevno u 20 džointa!
Sve priznao Stefan Đurić Rasta, Foto: Damir Dervišagić

PROPEVAO

RASTINO ŠOK PRIZNANJE: Pravio sam zalihe zbog KORONE! Krio sam DROGU u gaćama i veš-mašini! Ne mogu bez 20 gr dnevno u 20 džointa!

Stars -

Kako smo nezvanično saznali, Stefan Đurić je na saslušanju detaljno ispričao kako je i kada nabavio marihuanu zbog koje je uhapšen u petak, ali nije želeo da otkrije od koga ju je kupio

Stefan Đurić Rasta, kako nezvanično saznajemo, navodno je tvrdio na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu da je 600 grama skanka, koje mu je policija pronašla u stanu prošlog petka, nameravao da koristi on lično, kao i da je drogu krio u veš-mašini!

- Tačno je da je kod mene pronađena opojna droga, ali nije tačno da sam je držao radi dalje prodaje. Droga mi je služila isključivo za moju ličnu upotrebu. Ja sam umetnik i već dugo koristim marihuanu, a i njen sam promoter i smatram da treba da se koristi kao lek. Nikada ranije kod sebe nisam posedovao ovoliku količinu marihuane, ali mi se jednostavno ukazala prilika da ovu količinu nabavim a zbog situacije s koronom želeo sam da se obezbedim. Nikad se nisam bavio prodajom niti marihuane niti bilo koje druge vrste droge. Takođe, nikad nisam koristio neku drugu vrstu droge, čak ni „bromazepam“ i slično - navodno je rekao Rasta.

Sarađivao s policijom

Reper je u tužilaštvu kazao da je on lično policajcima pokazao gde skriva drogu.

- Kad me je policija uhapsila, sarađivao sam s njima. Odveo sam ih do stana u kojem neprijavljeno boravim i pokazao im mesto gde se ova droga nalazi. Marihuana se nalazila u kupatilu u bubnju mašine za veš. Nabavio sam je početkom septembra, nekih 700-800 grama. Nikome nisam davao na korišćenje. Radi svoje bezbednosti i bezbednosti svoje porodice, ne želim da otkrijem od koga sam kupio drogu. Ne sećam se tačno koliko sam je platio, ali bilo je to oko 2.000 evra.

Majka ga posetila

Pre pretresa stana Ðurić je sam, kako je naveo, policiji predao narkotike koji su se nalazili kod njega.

- Nikad nisam koristio nijednu drugu vrstu droge. Ja nisam zavisan od marihuane i koristim je baš zato što smatram da ne mogu da budem zavisan. Inače koristim 20 grama dnevno u 20 džointa. Droga koja je pronađena kod mene bila je u donjem vešu, jedna PVC kesica. Ovu marihuanu sam nosio sa sobom jer sam krenuo da pokupim svog druga A. N. Imali smo dogovor da odemo negde pored reke kako bih ja uživao u marihuani - rekao ja navodno Rasta.

Kako smo nezvanično saznali, repera su juče u pritvoru posetili majka i advokat.

Ni traga ni glasa od Alena

SINANOV SIN NE IZLAZI IZ STANA

foto: Damir Dervišagić

Alen Sakić nestao je bez traga i glasa nakon što je njegovom saradniku i prijatelju Stefanu Ðuriću određen pritvor od 30 dana zbog narkotika. Naslednik pokojnog folkera Sinana Sakića bio je s Rastom ispred zgrade na Dorćolu kad je policija došla i pronašla drogu kod repera, o čemu svedoči snimak koji je Kurir objavio.

- Čuo sam da je Rasta uhapšen, i od tada ne viđam Alena. Možda mu je teško što mu je drug pao, pa se zatvorio u kuću i ne izlazi - kaže komšija.

Mi smo pozvonili na vrata stana u kojem Sakić živi, ali niko nije otvarao. Takođe, na broj telefona poznat redakciji Alen nije odgovarao na pozive i poruke.

Reper na lizing

RASTA IZNAJMLJUJEI STAN I AUTO

U javnosti i na društvenim mrežama Ðurić često pokazuje u kakvom luksuzu i izobilju uživa, ali ispostavilo se da nije tako.

- Mislim da me je policija uhapsila u Venizelisovoj ulici. Nalazio sam se u svojim kolima, čekao sam druga. Tom prilikom sam upravljao vozilom marke BMW I8, koje sam iznajmio preko rentakara. Nakon što su me odveli u policiju i pitali me da li u stanu imam nešto nedozvoljeno, ja sam im sam ukazao na ovu adresu u Mačvanskoj i odveo ih tamo. Ja živim na drugoj adresi od one na kojoj sam i prijavljen, gde žive i moji roditelji. Što se tiče adrese u Mačvanskoj, taj stan sam iznajmio jer mi je bilo u planu da tu živim sa ženom i detetom. Tamo sam odlazio samo da bih uživao marihuanu.

Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track