OVAKO CRNOGORSKA MAFIJA TERORIŠE ESTRADU! Tipuju opasne igrače, a evo ko je uspeo da pobegne iz njihovih KANDŽI!
Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

ŠEMA TIPOVANJA

OVAKO CRNOGORSKA MAFIJA TERORIŠE ESTRADU! Tipuju opasne igrače, a evo ko je uspeo da pobegne iz njihovih KANDŽI!

Stars -

Kriminalci koji preko brojnih estradnih imena peru nelegalno stečen novac deo su jedne od najjačih mafijaških grupa iz Crne Gore, otkriva Kurir.

Kako saznajemo, u kontakt sa muzičkim zvezdama stupaju kriminalci koji uglavnom i ne kriju da se bave poslovima sa druge strane zakona i da raspolažu ogromnim svotama novca.

Pranje para

Prema priči našeg sagovornika upućenog u stanje na estradi, šema po kojoj mafija radi izgleda ovako:

- Estrada je odličan biznis pomoću kog mogu da operu pare jer poznato je da u toj sferi inače većina poslova se obavlja na sivo. Crnogorski kriminalci daju određenu količinu novca svojim saradnicima, koji ga dalje ulažu u karijere muzičara, ali pre toga oni odaberu koga će tipovati. Najčešće su to zvezde koje su zapale u finansijske probleme, pa im se ponudi otkup duga, koji oni kasnije vraćaju sa kamatom tako što im se uzima i do 50 odsto od zarade.

foto: Zorana Jevtić, Profimedia

Takav primer je Darko Lazić, koji je zbog kocke dugovao 400.000 evra, pa mu je mafija platila dugove. Postoje i slučajevi u kojima kriminalci odaberu mlade, talentovane i perspektivne muzičare, kao što je slučaj sa Džalom Bratom i Bubom Korelijem.

Njih dvojica su godinama pokušavala da se probiju na muzičkoj sceni, ali u tome su uspeli tek kada su uložili mnogo novca u marketing i kvalitetnu produkciju.

foto: Promo

Naravno, kao što smo već pisali, taj novac dobili su iz kriminalnog miljea - priča naš izvor.

Napad na novinarku

Koliko je ova mafijaška grupa moćna i uticajna pokazuje i napad na crnogorsku novinarku Oliveru Lakić. Na nju su nepoznati napadači pucali u maju 2018. godine u Podgorici i ranili je u nogu. Iako se od početka istrage tvrdilo da su naručioci ovog dela poznati, tužilaštvo ni dve i po godine posle nije podiglo optužnicu protiv Filipa Bešovića, koji je označen kao nalogodavac. Olivera Lakić poznata je kao istraživački novinar, koja je u svojim tekstovima otkrivala brojne afere u svojoj državi, a kriminalci su joj više puta pretili, fizički je napadali i zastrašivali članove njene porodice. Prema našim saznanjima, ljudi koji su ranili Lakićevu su na vrhu takozvane estradne mafije i bili su predmet njenih istraživanja.

Spasle se

Maja, Dara i Senida pobegle od mafije

Kurir je pričao juče da su, osim Darka Lazića, Stefana Đurića Raste, Džale i Bube, u dodir sa estradnom mafijom došli su i Dara Bubamara, Senida Hajdarpašić i Maja Berović.

foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Međutim, one su uspele da pobegnu iz njihovih kandži. Kada su im sarajevski reperi Buba i Džala rekli da moraju da prepuste određenim ljudima da ugovaraju nastupe za njih i uzimaju im procenat od toga, njih tri su odbile takav predlog. Zbog toga su reperi odlučili da im više ne pišu pesme.

Šema

- Crnogorski kriminalci daju određenu količinu novca saradnicima - Oni dalje tipuju pevače koji imaju finansijske probleme ili mlade talente - Ulažu novac u njihove karijere i vraćaju njihove dugove - Svoje pare vraćaju natrag tako što uzimaju procenat od zarade pevača uz ogromnu kamatu

BONUS VIDEO:

Ekipa Kurira/ Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track