RASTA U PRITVORU DO KRAJA DECEMBRA: Reperov advokat kaže da će uložiti žalbu!
Foto: Nebojša Mandić, Vladimir Šporčić

NISU ZADOVOLJNI

RASTA U PRITVORU DO KRAJA DECEMBRA: Reperov advokat kaže da će uložiti žalbu!

Stars -

Stefan Đurić Rasta, po svemu sudeći, ostaće u Centralnom zatvoru do kraja ove godine. Više javno tužilaštvo u Beogradu odlučilo je da reperu produži pritvor na još mesec dana, tačnije do 27. decembra, zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog dela, saznaje Kurir.

foto: ATA Images

Kao bomba je početkom oktobra odjeknula vest da je Đurić uhapšen u centru prestonice, kada je kod njega pronađena veća količina skanka. S njim je tada priveden još jedan mladić kod koga je takođe pronađena određena količina droge. Nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i Rasti i njegovom prijatelju određen je pritvor od 30 dana zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog dela. Ni početkom novembra Rasta nije imao sreće, jer mu je, umesto slobode, produžen pritvor na isti period, zbog čega je ostao u CZ.

foto: TV Prva Printscreen

Kako se bliži istek i drugog produženja pritvora, mi smo kontaktirali sa Višim javnim tužilaštvom, ali su nam oni saopštili da je Đuriću ponovo produženo zadržavanje. Odluka je doneta 27. novembra, tako da Rasta u pritvoru ostaje do 27. decembra ove godine, a kako su naveli, razlog za ponovno produžavanje je, kao i ranije, mogućnost ponavljanja krivičnog postupka.

foto: ATA Images

Ipak, Đurić ima pravo žalbe na ovu odluku u roku od tri dana od prijema rešenja. Kontaktirali smo sa Rastinim advokatom Vukom Tufegdžićem, koji nam je rekao da će se žaliti na odluku.

- Nismo još dobili rešenje, ali pretpostavljali smo da će mu produžiti pritvor. Smatram da nema potrebe za tim, kao što ni prvi put nije bilo potrebe. Što se tiče žalbe, naravno da ćemo je uložiti čim stigne rešenje o produženju pritvora - rekao nam je Tufegdžić.

foto: Fonet

Kurir.rs/ J. Stuparušić/ Foto: Nebojša Mandić, Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track