ŽELEO JE DA SMRŠA KAO DARKO, A ONDA MU SE OŠTETIO MOZAK I STALO SRCE Pevačev otac izgubio bitku, a danima su mu se BORILI za život
Foto: Ana Paunković, Printscreen

tuga

ŽELEO JE DA SMRŠA KAO DARKO, A ONDA MU SE OŠTETIO MOZAK I STALO SRCE Pevačev otac izgubio bitku, a danima su mu se BORILI za život

Stars -

Otac Darka Lazića, Milan preminuo je danas usled komplikacija operacije želuca.

Njemu se se lekari borili za život na intezivnoj nezi, a par dana bio je i u komi. Milan je pre izvesnog vremena operaciju želuca kako bi smršao poput sina. Međutim nakon zahvata se sve zakomplikovalo i on je izgubio borbu za život.

Nakon toga Darko je saopštio da mu je otac u lošem stanju. Lazić je ispričao i da su im lekari rekli da budu spremni na sve, kao i da mu stalo srce i da mu je mozak kompletno oštećen.

Potom se oglasila i njegova verenica Marina Gagić i potvrdila da je operacije želuca pošla po zlu.

- Šta da vam kažem? Svi smo porodično potreseni, neraspoloženi i utučeni. Strepimo sve vreme. Čekamo da se Darko vrati iz Ciriha i da vidimo šta i kako. U komi je i dalje, stanje nije kako treba. Imao je dobru nameru da smrša kao Darko, jer je vodio bitku sa velikim brojem kilograma, ali eto kako su ga na kraju loše vesti zadesile. To je sve što mogu da kažem - rekla je Marina Gagić nedavno.

Takođe, i Darkova majka, Branka.

- Nisam dobro. U lošem sam stanju zbog mog Milana. Još ne znamo ništa tačno, lekari ništa ne pričaju. Došlo je komplikacija, operisao je želudac, kao i Darko. On je to teže podneo, kritično je, na intenzivnoj je. Darko je mlad, njemu je bilo mnogo lakše. Svi se molio za njega - poručila je ona.

foto: Marina Lopičić

Inače, na sajtu jedne privatne beogradske klinke koja radi operaciju želuca može se pročitati kako komplikacije nakon operacije nisu nimalo naivne.

- Komplikacije do kojih može doći su infekcija (može doći do curenja sadržaja iz preostalog dela želuca što dovodi do peritonitisa), krvarenje, duboka venska tromboza i posledično plućna embolija. Može doći do pojave kamenja u žučnoj kesici i razvoja anemije ili osteoporoze zbog neadekvatne apsorpcije hranljivih sastojaka – piše na sajtu klinike.

Tokom "sleeve" gastrektomije uklanja se oko 80% želuca, čime se ograničava zapremina želuca, a time i količina hrane koja se može konzumirati.

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/I.B/Blic/Pink.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track