NIKOLINA PIŠEK JEDVA PRIČA OD STRESA: Da suprug nije reagovao i zvao prijatelje, ćerka i ja ne bismo bile žive!
Foto: Damir Dervišagić

strašno

NIKOLINA PIŠEK JEDVA PRIČA OD STRESA: Da suprug nije reagovao i zvao prijatelje, ćerka i ja ne bismo bile žive!

Stars -

Nikolina Pišek i njena ćerka Una u noći između subote i nedelje preživele su pravu dramu. Voditeljka i njena naslednica, saznajemo, otrovale su se ugljen-monoksidom u stanu u Zagrebu, zbog čega su završile u bolnici na kiseoniku.

Nezgoda se dogodila zbog instalacija. Cev koja je pukla usled građevinskih radova dovela je do toga da se Nikolina i Una otruju gasom. One su dva dana provele u bolnici, na kiseoniku. U razgovoru za Kurir potresena Pišekova je opisala kako je izgledala noć iz pakla.

Nikolina Pišek
foto: Damir Dervišagić

- Još uvek ne mogu da dođem k sebi. Ćerka i ja smo primljene u bolnicu u nedelju, u ranim jutarnjim satima, i to s teškim trovanjem gasom. Ni sama ne znam u čemu je bila greška jer se instalacije u našoj zgradi održavaju. Štaviše, majstori su bili prethodnih dana i pregledali sve cevi. Koliko znam, sve je bilo u najboljem redu. Trenutno je u toku renoviranje zgrade zbog posledica zemljotresa. Ne mogu nikoga da optužujem da je kriv za ovo što se dogodilo, ali želim da nadležni organi to utvrde, budući da se radi o dva ljudska života koja su ovim bila ugrožena. Ne želim da mislim šta bi bilo kad bi bilo. Slučajnost nas je spasla - priča Nikolina drhtavim glasom.

Ona je potom detaljno objasnila kako je sve izgledalo i istakla da je njen suprug Vidoje Rstović uspeo da dobije prijatelje, koji su reagovali na vreme.

Nikolina Pišek, Vidoje Ristović
foto: Dragan Kadić

- Suprug nije bio sa nama u Zagrebu. Iz Beograda je reagovao najbolje moguće. Da je bilo onako kako sam ja rekla, mi ne bismo bile žive. Čula sam se sa suprugom kada sam došla iz grada s ćerkom, rekla mu da idemo da gledamo film. Pozvala sam ga oko ponoći i rekla da se ne osećam dobro i da Una povraća. Obećala sam da ću ujutru otići kod doktora. Međutim, on je insistirao da odemo odmah. Pozvao me je posle ponovo, ali se nisam javljala na telefon, jer sam izgubila svest. Kasnije sam od njega čula da je redom zvao prijatelje, te je uspeo našeg bliskog prijatelja da dobije u te kasne sate. Oni su pozvali policiju i Hitnu. Kad su došli, razvalili su vrata i spasli nas. Posle su nas odvezli u bolnicu, malopre smo izašle - objasnila je ona. Nakon drame koju je preživela Nikolina je imala jasnu poruku.

- Apelujem da se zakonom uvede alarm za gas, jer se tako mogu spasti ljudski životi. Meni se dogodilo to da su instalacije redovno održavane, ali kao što vidite, mogao je da se desi najgori scenario. Vodite računa o svakoj sitnici, život nema cenu - poručuje ona.

Kurir.rs/ Ljiljana Stanišić/ Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track