SCENA IZ FILMA I BOG STVORI KAFANSKU PEVAČICU DANAS SE PAMTI Tozovac je ostavio mnoge HITOVE a njegova svađa s Batom je LEGENDARNA
Foto: Pritnsceen

veliki umetnik

SCENA IZ FILMA I BOG STVORI KAFANSKU PEVAČICU DANAS SE PAMTI Tozovac je ostavio mnoge HITOVE a njegova svađa s Batom je LEGENDARNA

Stars -

Pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini od posledica korona virusa. Imao je fantastičnu karijeru, ogromne hitove koji su ostali vanvremenski.

Tozovac je i i glumio u nekoliko filmova. Naime, on se pojavio u nekoliko filmskih i serijskih ostvarenja kao što su "Naše priredbe", "Vrti se, vrti vreteno", "Veselo veče - 20 godina", "Život je lep", "Dvosobna kafana", "Momčine", "Dopisani", "Prva srpska železnica", "Folk parada", "Balkan Ekspres 2".

Tozovac
foto: Pritnsceen

Svakako, pamtiće se njegova uloga pevača u filmu "I Bog stvori kafansku pevačicu" iz 1972. godine reditelja Jovana Živanovića. Naime, Tozovac ulazi u kafanu sa društvom i susreće se sa svojom starom prijateljicom Belom Sekom, koju je igrala Vera Čukić.

Pevač (Tozovac) joj udeljuje komplimente, ali saznaje da se ona u međuvremenu udala za Ratomira Jovanića Ratka (Velimir Bata Živojinović). Tozovac ne veruje u tu informaciju, ali je ipak prihvata. Pevač se onda u kafani, koju inače drži Ratko (Velimir Bata Živojinović), lati harmonike i počne da svira i peva pred gostima. Na kraju performansa, ostavlja instrument, a onda ulazi u klinč sa Ratkom. Umalo dolazi do fizičkog incidenta, ali srećom ga nije bilo, budući da je od većine ljudi bio sprečen.

kurir.rs

Bonus video:

00:39

OVAKO SE SLAVILO KOD TOZOVCA! Pevač tvrdi da se nije OŽENIO, a sada isplivao snimak VESELJA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track