ZAKAZANA KOMEMORACIJA U ČAST TOZOVCA: Porodica i prijatelji sutra se opraštaju od legende narodne muzike
Foto: Zorana Jevtić

pevač preminuo u 85. godini

ZAKAZANA KOMEMORACIJA U ČAST TOZOVCA: Porodica i prijatelji sutra se opraštaju od legende narodne muzike

Stars -

Pevač narodne muzike i harmonikaš Predrag Živković Tozovac preminuo je 6. aprila u 85. godini nakon što se poslednjih nedelja borio sa korona virusom.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić odobrio je da velikan srpske narodne muzike Predrag Živković Tozovac bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu sutra, 9. aprila u 15 časova, a sahrani će prethoditi komemoracija.

Predrag Zivkovic Tozovac
foto: Zorana Jevtić

Komemorativni skup u čast legendarnog pevača biće održan sutra u 11h u Kombank dvorani, gde će se okupiti njegova porodica, prijatelji i mnogobrojne kolege iz sveta muzike i još jednom se osvrnuti na njegov lik i delo, bogatu karijeru i antologijske hitove koji nikada neće biti zaboravljeni.

Podsetimo, Tozovac je rođen 22. januara 1936. godine u Kraljevu. Bio je srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, najpoznatiji po pesmama „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, „Prazna čaša“, „Jeremija“ i drugima.

Predrag Zivkovic Tozovac
foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs/I.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track