PLJUVALA PO SRBIJI, PA KRENULA U SRBIJU: Jadranka Barjaktarović vraćena sa srpske granice!
Foto: Printscreen/Instagram

BEZ STIDA

PLJUVALA PO SRBIJI, PA KRENULA U SRBIJU: Jadranka Barjaktarović vraćena sa srpske granice!

Stars -

Pevačica Jadranka Barjaktarović nedavno je krenula automobilom iz Crne Gore u Srbiju, ali je zbog zabrane ulaska u našu državu vraćena sa granice, saznaje Kurir.

Jadranka Barjaktarović
foto: Ana Paunković

Kako navodi naš izvor sa lica mesta, pevačici je zabranjen boravak u Srbiji zbog širenja govora mržnje, kada je prošle godine na jednom nastupu u Podgorici pevala „Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije“, da bi se potom prepričavala i njena izjava: "Sve ste rekli o svojoj naciji".

Ona je nakon ovog skandala bila meta višenedeljnih prozivki da vređa zemlju u kojoj je počela i izgradila karijeru, a njen postupak osudile su i njene mnogobrojne kolege.

Barjaktarovićeva je inače zabranjena i na festivalima. Savet estradno-muzičkih umetnika je u septembru prošle godine odlučio da pevačici uskrati mogućnost učestvovanja na manifestacijama u njihovoj organizaciji.

Ovim povodom pokušali smo više puta da stupimo u kontakt sa Jadrankom, ali nije odgovarala na naše pozive do objave ovog teksta.

Podnela prijavu zbog pretnji

Kako prenose crnogorski mediji, Jadranka je kazala da je povod za neprimerene i neprijatne aktivnosti emitovanje spota njene pesme "Crna Gora je moj dom", te dodala da se zbog takvih aktivnosti oseća ugroženo i uznemireno.

- Direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i načelniku Centra bezbednosti Podgorica Milovanu Pavićeviću podnela sam prijavu protiv određenih korisnika društvenih mreža koji su imali aktivnosti protiv mene koje su me kao građanku i ženu uznemirile i kod mene izazvale osećaj zabrinutosti i straha. Njihove objave i komentari prevazilaze kritiku umetničkog stvaralaštva i slobodu izražavanja na koju svako ima pravo i prelaze u mržnju, drsko i neprimereno ponašanje, vulgarnost i primitivizam, bezobzirno ponašanje uz najavu nasilja i pozivanja na linč jedne žene. Imajući u vidu ukupno političko i društveno stanje, atmosferu podijeljenog društva i tenzija, dodatno sam zabrinuta za svoju i sigurnost najbližih - navela je pevačica u svom saopštenju.

- Pored sankcionisanja uznemiravanja i ugrožavanja sigrnosti, Crna Gora je shodno ratifikovanim međunarodnim standardima obavezna da sankcioniše govor mržnje prema ženama, seksističke komentare i omalovažavanje žena. Nesporno je da ovo predstavlja nasilje nad ženama. Na dati način se ugrožava moja sigurnost, dostojanstvo i integritet, kao i moje psihičko i emotivno zdravlje. Njihove aktivnosti imaju za cilj da me izlože strahu, isključenosti, nesigurnosti i diskriminaciji - dodala je Jadranka u svom saopštenju.

Jadranka Barjaktarević
foto: Marina Lopičić

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

00:17

JADRANKA BARJAKTAROVIĆ ŽIVI U BEORADU A MRZI SRBIJU: Milovim pristalicama pevala Jači smo od Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track