Najnovije vesti

PRAZNIK

MILICA TODOROVIĆ SA PORODICOM ZA VASKRS: Farbam živa jaja, majka sprema trpezu!

Stars

Milica Todorović će Vaskrs provesti sa svojom porodicom u rodnom Kruševcu, kao i prošle godine kada je bilo vanredno stanje. Pevačica i njena majka Jasmina otkrile su za Kurir kako izgleda praznik u njihovom domu, ko je zadužen za pripremanje trpeze, a saznali smo i za Miličin peh sa jajima od prošle godine.

Milica Todorović, Jasmina Todorović
foto: Zorana Jevtić

Kako izgledaju Vaskršnji praznici kod Todorovića?

Milica Todorović, Jasmina Todorović
foto: Zorana Jevtić

M: Osim prošle godine kada smo bili zatvoreni, ranijih godina sam često radila i nisam bila s porodicom. Sada me raduje što mogu da budem sa njima, da se družimo, smejemo, kuckamo jajima.

J: Kod nas je veselo, to su trenuci koji se pamte. Spremamo hranu zajedno, farbamo jaja. Milica je prošle godine napravila jedan peh (smeh)...

Kakav peh?

Milica Todorović, Jasmina Todorović
foto: Zorana Jevtić

M: Mama je ofarbala jedan deo, a drugi deo je ostavila za sestru i mene. Ta jaja su izgledala skuvano. I sestra i ja smo ih samo potopile u boju. Još smo se trudile, ukrasile ih, stavile one biljčice da izgledaju šareno, lepo. I kad je došla nedelja da se svi kuckamo, prvo je zapalo tati živo jaje. Ono se tako fino razlilo. Meni moraš sve da napomeneš. Trebalo je da mi kaže da nisu skuvana. Inače, kada sam bila mala, sestra i ja bismo farbale jaja, pa sam joj, ako polomi neko, pevala "Anđela, mama će te grditi". A imala sam i pesmicu "sjajmo, sjajmo jaja".

J: Onda je tu počelo opštenarodno veselje, jer svako drugo jaje nije bilo skuvano. A da ne pričam o jajima koja smo slali kad dođu gosti. Mada kurtoazno, niko se nije javio da su jaja živa (smeh). Prihvatam krivicu. Krenula sam da odmorim, a one su rekle "mama, nemoj ti sve da farbaš". Rekla sam "okej, evo ova umotana ofarbajte vi". Podrazumeva se da nisu skuvana.

Ko je zadužen za prazničnu trpezu? 

M: Sve običaje ispoštujemo. A svakako, najlepši običaj je kuckanje jajima, takmičenje čije je jače. Mama je zadužena za trpezu, ali naravno, tu smo sestra i ja da pomognemo šta god da treba. Mada, ja nisam toliko vešta u kuhinji, ali volim da učim od mame.

J: Kuhinja je moj teren, tu se snalazim odlično. Ali svaka je pomoć dobrodošla i ćerke mi rado uskoče. Trpeza je raznolika, ima svega. Milica sada vodi više računa o ishrani, pa ima redukovanije porcije, spremljene na malo drugačiji način.

Duhovitost Ja sam na tatu, mama zna da povuče ručnu

Uvek si pričala da si duhovitost nasledila od tate, ali i tvoja mama ima tu osobinu.

- I mama je zabavna, s tim što ona ima granicu, zna kada treba da stane. Za razliku od tate. On je taj lik koji govori i šta treba i šta ne treba, iskren je do koske, spontan. To sam povukla na njega. Mama zna da povuče ručnu, on i ja ne znamo.

Podrška

Spuštam je kada se digne, dižem je kada padne

S obzirom na to da je Milica u estradne vode uplovila sa 14 godina, da li ste i koliko strahovali da je ne ponese slava? Koliko je bilo teško odvojiti se od nje u tim godinama?

- Ja sam najponosnija majka na svetu i hvala joj na tome. Ali, to ne kažem zato što sam joj majka, nego je tako. Bio me je strah kada je počinjala, da ne uzleti. Kada je krenula malo gore, ja sam je spuštala. Kada pada, ja je dižem. Nije je pojela ova bara puna krokodila, ostala je normalna. Javi se svima, lepo porazgovara. Najveći ponos mi je kada mi kažu "dete ti je divno, ostalo je isto, nepromenjeno". Nedostajanje traje godinama, ja sam zadovoljna, ali polovina srca ostala je da pati jer je mnogo mlada otišla. Ali stalno smo na vezi. 

Gospođa Jasmina Todorović nosi komplet modne kuće PS Fashion

Milica Todorović je u haljini Suzane Perić 

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić/ Foto: Zorana Jevtić 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...