Najnovije vesti

EMOTIVNA ISPOVEST NEDE UKRADEN! Pevačica na IVICI SUZA progovorila o ŽIVOTU, karijeri, TITU, BREŽNJEVU I GADAFIJU!
Foto: Printscreen/Premijera

iskrena do srži

EMOTIVNA ISPOVEST NEDE UKRADEN! Pevačica na IVICI SUZA progovorila o ŽIVOTU, karijeri, TITU, BREŽNJEVU I GADAFIJU!

Stars

Pevačica Neda Ukraden otkrila je detalje svojih nastupa pred velikim državnicima poput Tita i Gadafija.

Neda Ukraden
foto: Printscreen/Premijera

- Pevala sam najširijem sloju ljudi, od profesora do zemljkoradnika, od narodnjaka do rokera, Tita, Gadafija... Pevala sam 10 puta i još bar 30 umetnika, mojim kolegama, to sam zvala pevanje sa strahovanjem, nije Tito bio opasan, već je sama organizacija bila drugačija, sve se merilo, svaka reč... Pokojna Jadranka Stojaković je pevala "Ima neka tajna veza", sve je to bilo u redu, ali pošto se Tito u tom trenutku razveo od Jovanke, to je bila jedna sumnjiva pesma – priča Neda kroz smeh.

- Bilo je treme, jednom se desilo da je jedna pevačica pevala "Zemljo moja" i počne žene da plače, i plače, ne može da se zaustavi, a Tito na tri metra. To je strašno, ne znaš šta će da se desi, svi su aplaudirali, pa i on, ali svi u protokolu te gledaju namrgođeno, isprepadaš se – otkriva pevačica.

- Ja povedem orkestar, došli smo blizu Dobanovaca, šator za nas umetnike da se presvučemo, ne znam ni kome pevamo, oni kažu "videćeš"... I onda odjednom saznamo da pevamo za Tita i njegove goste. Kad je došao red na mene, ja vidim Brežnjeva. Ne da su mi se noge odsekle, nego ne znam kako mi strofa ide – govori Neda.

Neda Ukraden
foto: Printscreen/Premijera

- Otpevam ja, kad vidim Brežnjev ide prema meni, ja rek'o sad "gotovo", sad kad me uhapse, kad on priđe, poljubi mi ruku i krene da mi recituje Kerušu od Jesenjina. Majko mila, kad ne umreh tad od straha i treme, neću nikad - govorila je Neda.

Neda Ukraden dotakla se i svog odlaska za Libiju gde je upoznala Gadafija.

- Išli smo u posetu Libiji, nas par umetnika, delegacija iz Srbije, tada je Gadafi bio živ, 2006. godine i sad svi imamo po par minuta da se predstavimo čoveku. Mi očekujemo neko prstenje, tenkove, kad ono šator u nekoj avliji, životinje šetaju, razne koke, psi, jedna kamila... Dođe čovek ljubazan, održao zdravicu, jako je voleo Srbiju – otkriva pevačica.

Neda Ukraden
foto: Printscreen/Premijera

- Ja se predstavim i kažem odakle sam, moja pesma "Zora je", kad jedan čovek pored njega počne da je peva, Gadafi kaže "pa ja znam tu pesmu" i počnu svi da pevaju – govorila je Neda Ukraden i nastavila o životu:

- Moja kćer je meni moj najveći uspeh, jer ja sam njoj bila i otac i majka. U tom teškom periodu na pragu puberteta desio se taj rat u Bosni. Dete je istrgnuto iz korena iz svoje sredine, iz jednog jezičkog područja, jednog školskog programa, došla u drugi grad, drugu zemlju - priča Neda.

Neda Ukraden
foto: Printscreen/Premijera

Ističe da joj nije sve u životu išlo tako lako. Zabranjivali su je, odgovarali od muzike, ali nisu uspeli.

- Zamislite kako sam se osećala da posle 5 miliona prodatih ploča, posle hiljade koncerata, miliona ljuidi koji su te gledali, ti odjednom postaneš persona non grata (nepoželjna osoba) - priča Ukradenova.

Otkriva šta je uzrok tim zabranama koje su je koštale.

- Između svih tih zabrana kreće se duboka ljudska zavist i mržnja zbog konkurencije koju su celog života osećali prema meni - zaključila je Neda u Premijera - Vikend specijalu.

Neda Ukraden
foto: Printscreen/Premijera

Kurir.rs/S.M.

Bonus video:

Neda Ukraden čestitala Kuriru rođendan
00:12

Neda Ukraden čestitala Kuriru rođendan

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja