BORA ČORBA NOSIO ŠAL SPLITSKOG HAJDUKA, PA SE PRAVDA: Uvek bace šal, ja ga stavim na sebe i kažem: Pozdrav od delija sa severa!
Foto: Nemanja Pančić

IZNENADIO SVE

BORA ČORBA NOSIO ŠAL SPLITSKOG HAJDUKA, PA SE PRAVDA: Uvek bace šal, ja ga stavim na sebe i kažem: Pozdrav od delija sa severa!

Stars -

Bora Đorđević, frontmen grupe Riblja čorba, na koncertu u Celju ogrnuo je šal splitskog fudbalskog kluba Hajduk, što je iznenadilo mnoge njegove poštovaoce.

Riblja čorba, Beer fest 2018
foto: Damir Dervišagić

Poznato je da Bora ima oprečne stavove o Hrvatima i da njegov bend dugo nije nastupao tamo. Više puta je ponavljao i da se ne kaje što je pljuvao hrvatski narod, pa su upravo iz tog razloga mnogi šokirani njegovim postupkom kada je na koncertu ogrnuo šal sa motivima splitskog Hajduka.

Na nastupu rok grupe uživali su i brojni slovenački sportisti koji su se vratili sa Olimpijade u Tokiju, pa su iskoristili priliku i da se fotografišu sa Borom.

Stupili smo u kontakt s Borom i on nam je potvrdio da su fotografije autentične, ali je objasnio i kako je došlo do sporne situacije.

Jagodina, koncert, Riblja čorba
foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Na koncerte Riblje čorbe dolaze svi, pa i ljudi iz Splita. Oni uvek bace šal, a ja ga stavim na sebe i kažem: "Pozdrav od 'delija' sa severa!" I podignem tri prsta, pa smo nerešeno - rekao nam je Bora i dodao:

- Ne treba praviti neku veliku priču od toga. Poštujemo ljude koji prevale dug put da nas čuju. Naše nacionalno opredeljenje nije u pitanju - završio je ljubazno frontmen legendarne grupe.

Bora Đorđević, Bora Čorba
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

00:21

RIBLJA ČORBA POSVETILA NASTUP MIŠI ALEKSIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track