GRAND ŠTITI SRBOMRSCA: Sadik poziva na klanje SRBA, otcepio Novi Pazar od SRBIJE, a produkcija i dalje ĆUTI!
Foto: Printskrin/Prva

INTERES

GRAND ŠTITI SRBOMRSCA: Sadik poziva na klanje SRBA, otcepio Novi Pazar od SRBIJE, a produkcija i dalje ĆUTI!

Stars -

Finalisti "Zvezda Granda" Sadiku Hasanoviću zabranjen je ulazak u Srbiju zbog govora mržnje, pevanja nacionalističkih pesama i fotografija sa ratnim zločincem Naserom Orićem. Ovu odluku pozdravila je cela Srbija, ali po svemu sudeći ne i "Grand produkcija" koja i dalje stoji iza ovog pevača i zakazuje mu nastupe, saznaje Kurir.

Nakon što su sredinom leta u javnost dospeli snimci i slike Hasanovića na kojima kao dečak, u muzičkoj grupi svog oca "Sateliti" peva o klanju Srba u Bratuncu, nastao je opšti haos. Cela javnost digla se na noge, a ove ratno-hušačke pesme naišle su na osudu cele Srbije.

Sadik Hasanović
foto: Printscreen

Iako se Sadik tada pravdao i govorio da je bio dete kada je pevao u toj grupi, te da nema ništa protiv Srba, u našu zemlju mu je zabranjen ulazak. On je početkom avgusta vraćen sa graničnog prelaza Špiljani, kada je preko Crne Gore hteo da dođe u Novi Pazar, što je i njega iznenadilo pa je dao skandaloznu izjavu da taj grad nije Srbija.

Sadik Hasanović
foto: Printscreen/Zvezde Granda

- Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak! Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. avgusta pokušao da pređem granični prelaz sa Srbijom. Ali da bih došao u Novi Pazar, a ne u Srbiju! Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično deo Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak! Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski deo Sandžaka i tamo pevati - rekao je Hasanović za pojedine srpske medije i tako nastavio sa provokacijom.

I dok cela Srbija osuđuje postupke i izjave Sadika, iz "Grand produkcije", koja posluje u sklopu United grupe na čijem čelu je Dragan Šolak, nema nikakav komentar na to. Da stvar bude gora, čelnici produkcije su se još u julu ogradili od njegovih izjava, ali su nastavili da sarađuju sa njim i po svemu sudeći mu ugovaraju nastupe. U prilog tome govore plakati za Hasanovićeve koncerte u kojima se najavljuje kao "Zvezda Granda". Tako je za jedan od poslednjih nastupa u Kalesiji, koji je održao 20. avgusta, pored njegovog imena postavljen logo takmičenja, što ukazuje da je Sadik i dalje pod ugovorom Granda.

Sadik Hasanović
foto: Printscreen Facebook

Takođe, na Fejsbuk stranici Sandžak Tapani, benda koji ga prati na nastupima, u obaveštenju stoji broj telefona menadžera za zakazivanje svirki, a koji, kako piše, radi za "Grand".

Sadik
foto: Printscreen Facebook

- Za žestoku atmosferu i vrhunske pesme, za vrhunsko pevanje i vrhunsko sviranje na vašem veselju ili u diskoteci booking Grand menadžemnt Sažmi - piše u obaveštenju.

Sadik Hasanović
foto: Printscreen Facebook

Podsetimo, Grand se početkom jula, kada je isplivao skandal sa Hasanovićem, ogradio od njegovih izjava.

Sadik Hasanović
foto: Printscreen

- Muzički talent šou "Zvezde Granda" punih 17 godina, koliko traje, insistira na tome da muzika ne poznaje granice, te nas ne deli po naciji, veri ili boji kože. Shodno tome, kada biramo kandidate za naše takmičenje isključivo se vodimo pevačkim talentom i ostalim kategorijama koje čine jednu buduću zvezdu. Ono na šta kao produkcija nikako ne možemo da utičemo jesu biografije naših takmičara ili njihovih roditelja, niti o tome možemo imati saznanja, osim onih osnovnih i neopohodnih za samo takmičenje. Napominjemo da je kroz "Zvezde Granda" do sada prošlo na hiljade kandidata, koji su bili ponos naše produkcije bez obzira na nacionalnu pripadnost. Međutim, svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i versku mržnju ili na nasilje nismo i nećemo tolerisati, ma o kome da se radi. Upravo zbog toga, kao i gledalaca svih nacionalnih pripadnosti smatramo da se kao produkcija moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovića načinjenim u vreme kada je bio maloletan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice - stoji u saopštenju.

Mnogi su verovali da će završiti saradnju sa dečkom koji ne krije da je Srbomrzac, ali se to nije dogodilo.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Grandom povodom novih izjava Hasanovića, ali oni nisu odgovarali na naše poruke. I Sadika smo u nekoliko navrata zvali i poslali mu poruku, ali se on nije oglašavao.

Emina i Elma osudile Sadika

Dečko ne zna geografiju, Novi Pazar je Srbija!

Sadikovu izjavu da Novi Pazar nije deo Srbije osudili su mnogi korisnici društvenih mreža, fanovi takmičenja u kojem je učestvovao, brojne javne ličnosti, između ostalog i najpoznatije Novopazarke na estradi, Emina Jahović i Elma Sinanović.

Sadik Hasanović, Emina Jahović
foto: Kurir, Printscreen

- Emina uvek sa ponosom govori o svom rodnom gradu iz koga dolazi i sa zadovoljstvom uvek ističe da je državljanka Republike Srbije, jedine države u kojoj se Novi Pazar nalazi - rekli su nam iz Emininog PR tima.

- Dečko očigledno nije učio geografiju. Ja živim u Novom Pazaru koji je sastavni deo Srbije i tu nema nikakve polemike - rekla je Elma.

Ovo je pevao kao dečak

"Ko na Božić u Kravicu dođe"

Ej ko na Božić u Kravicu dode, Naser Orić - nije Karađorđe. A kad viđeše sa svih strana puca, stadoše im u grudima srca. Ostaviše i Božić i slavu, samo živu da izvuku glavu. Ej ostaviše i Isusa sama, da ga oni pogaze nogama.

Ovo je pevao 2019.

"Pjevaj Bosno svom Sandžaku"

Začula se pesma na sred Sarajeva, šeher Bosna moja sa Sandžakom pjeva. Sve na sevdah moj okolo miriše, Sandžak s Bosnom jednom, jednom dušom diše. Sandžaklije braćo mila, pjesma nas je sastavila. U sevdahu i meraku pjevaj Bosno, pjevaj svom Sandžaku.

kurir.rs/

Bonus video:

02:16

TOPALKO O SADIKU HASANOVIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track